Osijek: Oporbene stranke optužuju vladajuću koaliciju zbog imenovanja člana SDSS-a

PREDSJEDNIK osječkobaranjskog HDZ-a Branimir Glavaš na današnjoj je tiskovnoj konferenciji stranaka, čiji su vijećnici napustili županijsku Skupštinu (HDZ,HSLS,HSP), rekao da je vladajuća kolacija nakon krize vlasti u Županiji u Poglavarstvo imenovala člana SDSSa Jovana Jelića koji je, kako tvrdi Glavaš, "bio član četničkog štaba iz Erduta, načelnik za vezu u srpskim paravojnim formacijama i komandant štaba toga mjesta 1991.

Kako je rekao Glavaš, "HDZ sigurno neće sudjelovati u izvršnoj vlasti Županije gdje sjedi čovjek koji je zbog oružane pobune evidentiran u PU osječko-baranjskoj", a koji je, kako je rekao, "koristio nadimak Jastreb".

Predsjednik Županijskog vijeća HSP-a Gordan Matković rekao je da će "nelegitimna županijska vlast ostati u sjećanju po tome što je u županijsko Poglavarstvo imenovala pripadnika četničkih postrojba čime je na najteži način pogazila sve krvavo stečene vrijednosti Domovinskoga rata".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Predstavnici oporbenih stranaka ponovili su kako svim pravnim i političkim sredstvima traže da se "nelegitimna Skupština i Poglavarstvo raspuste i raspišu novi izbori".

Predsjednici triju oporbenih stranaka oštro su odbacili "insinuacije vladajuće koalicije u dijelu današnjeg tiska da je dojava o podmetnutoj bombi uoči svečane sjednice povodom Dana Osječko-baranjske županije povezana s oporbom". "Tako perfidnu podvalu može osmisliti samo predsjednik županijskog SDP-a Željko Malević i njegovo društvo", ustvrdio je Glavaš.

Čudnim su ocijenili i današnju konferenciju za novinare vladajuće koalicije koja je sazvana "s jednim dnevnim redom, među ostalim i o prijetnji postavljenom bombom, a raspravljalo se o drugim stvarima".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara