Osijek: otkriveno gotovo 10 kg marihuane

Policija je uhitila 19godišnjeg hrvatskog državljanina s osječkog područja pod sumnjom da je počinio kažnjivo djelo zlouporabe droga, a pretragom doma njegovih roditelja pronašla je 9,941 kilogram marihuane, izvijestila je danas osječkobaranjska Policijska uprava.

To je jedna od najvećih zapljena zadnjih godina i više nego dvostruko nadmašuje količinu od 4,053 kg marihuane zaplijenjene 2004. na tom području, kazao je na konferenciji za novinare načelnik Odjela organiziranog kriminala PU-a Dario Dasović.

Dodao je kako je u Osječko-baranjskoj županiji prošle godine zaplijenjeno ukupno 5,227 kg marihuane.

Napomenuo je kako je riječ o osobi poznatoj policiji i po drugim kažnjivim djelima, ali da se taj slučaj za sada ne povezuje sa skupinom od devet osoba, koje su jučer osumnjičene za preprodaju droge.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kriminalističkom obradbom utvrđeno je da je droga nabavljena po cijeni od 1500 kuna za kilogram te da se trebala preprodati za 3500 kuna za kg, a podrijetlo droge za sada nije poznato, rekao je Dasović.

Načelnik Ureda načelnika PU-a Stipo Rimac kazao je kako je zapljena rezultat višemjesečna prikupljanja podataka o osobama koje na području te županije uzimaju ili preprodaju drogu.

(Hina) xivuč ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara