OSIJEK: POTVRĐENO RASPUŠTANJE TIJELA ŽUPANIJSKE ORGANIZACIJE SDP-a

Predsjedništvo SDPa odlučilo je raspustiti tijela osječkobaranjske organizacije SDPa, Županijski odbor i njegovo predsjedništvo te razriješilo dužnosti predsjednika Županijskog odbora stranke Željka Malevića, doznaje se večeras u osječkome sjedištu ove stranke, no nije navedeno zbog čega. L

Prije početka večerašnje sjednice Županijskog odbora stranke član Glavnog odbora SDP-a i član predsjedništva Županijskog odbora Zoran Vinković izjavio je novinarima kako je takva odluka predsjedništva stranke priopćena na današnjem sastanku predstavnika Županijskog odbora i predsjednika gradskih organizacija SDP-a s tajnikom stranke Igorom Dragovanom i članom Predsjedništva SDP-a Šimom Lučinom u sjedištu stranke u Zagrebu.

Vinković nije želio komentirati razloge za takvu odluku predsjedništva stranke, kazavši da će se "početkom idućeg tjedna o tome još jednom očitovati predsjedništvo SDP-a".

Potvrdio je da je prije odluke predsjedništva stranke Željko Malević podnio ostavku na svoju dužnost, koju, međutim, Županijski odbor nije prihvatio, ali nije želio komentirati tko je tražio Malevićevu ostavku i iz kojih razloga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Vinković je kazao kako nije raspuštena cijela županijska organizacija, već njezina tijela, te kako se očekuje da ovih dana bude imenovan povjerenik za osječko-baranjsku organizaciju SDP-a.

"Predsjedništvo SDP-a po Statutu može raspustiti tijela županijske organizacije i vjerojatno će o tome biti riječi na sjednici Glavnog odbora stranke. Razgovarao sam s Malevićem i on prihvaća odluke Predsjedništva, a prihvatit ćemo imenovanje povjerenika i odraditi izbore", rekao je Vinković.

Nije želio komentirati zbog čega nitko od članova predsjedništva stranke nije večeras došao u Osijek obrazložiti odluku o raspuštanju tijela županijske organizacije, ocijenivši kako je "u ovome trenutku najmanje potrebno dodavati ulje na vatru".

"SDP nastavlja normalno funkcionirati i bit će spreman za predstojeće izbore", ocijenio je Vinković.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara