Osijek: Promjene u vlasničkoj strukturi u MC "Glasa Slavonije"

NAKON preustroja i samosanacije novi većinski vlasnici Medijskog centra "Glasa Slavonije" postali su tvrtka "Osječki list" d.o.o., koja okuplja novinare, zaposlenike i poslovodstvo "Glasa Slavonije" i tvrtka Riječki list d.o.o., u kojoj sudjeluju novinari i zaposlenici riječkoga "Novog lista", od kojih svaka posjeduje dionički udjel od 25 posto plus jedne dionice, izvijestili su danas predstavnici Nadzornog odbora, Uprave i Uredništva "Glasa Slavonije".

Novi predsjednik Nadzornog odbora MC-a "Glasa Slavonije" Ivica Vrkić kazao je da se tvrtka sama sanirala i smanjila troškove, kako bi se izvukla iz "predstečajnog stanja", te da se ove godine očekuju prihodi od 43 milijuna kuna ili 18 milijuna više nego 1999.

"Stabilizirali smo tvrtku, stvorili uvjete za razvoj i uvjete da ovisimo samo o tržištu i svome znanju, a ne o bilo kakvoj politici", rekao je Vrkić, dodavši kako će novi predsjednik Uprave biti dosadašnji član Uprave Ivan Šimić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetivši kako dvije redakcije surađuju oko dvije godine, zamjenik predsjednika NO-a Zdenko Mance rekao je kako je budućnost tog projekta razvoj novih medija, poput radija, televizije i interneta. Dodao je da se tako omogućuje povezivanje regionalnih i gradskih dnevnih listova te da je "Novi list", respektirajući dosadašnju suradnju s "Glasom Slavonije" i "Glasom Istre", Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) podnio prijedlog za uključenjem u privatizaciju "Slobodne Dalmacije", modelom koji je primijenjen u "Glasu Slavonije".

"Kad bi se to učinilo, Hrvatska bi dobila respektabilnu novinsku grupu, sastavljenu od nekoliko važnih regionalnih novinskih izdavača, s mogućnosti da bude partner i ostalim velikim izdavačima čiji su vlasnici primjerice Stiria i WAZ", ustvrdio je Mance.

Glavni urednik "Glasa Slavonije" Bojan Divjak ocijenio je kako, uz "Novi list", još jedne dnevne novine ostaju u vlasništvu hrvatskih poduzetnika, odnosno da postaju "novine svojih novinara, koje će raditi u korist svojih čitatelja".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara