Osijek: Skupština euroregije ˝Dunav-Drava-Sava˝

SKUPŠTINA Euroregije ´Dunav-Drava-Sava´, koja okuplja županije, gradove, općine te gospodarske komore iz Hrvatske, Mađarske, Bosne i Hercegovine te SR Jugoslavije, na današnjoj je sjednici u Osijeku za novoga predsjednika izabrala Imšira Imširovića, predsjednika tuzlanske Regionalne privredne komore.

Kao nova članica Euroregije na skupštini je primljena Brodsko-posavska županija.

U izvješću o aktivnostima u proteklom dvogodišnjem razdoblju dosadašnji predsjednik Zoran Kovačević kazao je da se Euroregija proširila na 23 članice i četiri općine promatrača iz Jugoslavije te da ju je Vijeće Europe priznalo kao euroregiju, ali da, osim toga, nije bila dovoljno predstavljena u institucijama koje mogu biti značajne za nastavak njezina djelovanja.

U programu rada za razdoblje do 2006. godine navodi se da će članice Euroregije razvijati suradnju, uz ostalo, poticanjem aktivnosti i projekata u područjima ekologije, prometa, gospodarstva, kulture, znanosti i obrazovanja.

U raspravi je istaknuto da se programi Euroregije moraju više otvoriti inicijativama građana i njihovih udruga te da članice Euroregije od središnjih državnih vlasti trebaju zatražiti punu potporu za svoje aktivnosti, prvenstveno za financiranje projekata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara