Osijek: Vladajuća koalicija o jučerašnjoj proslavi dana županije

PREDSTAVNICI političkih stranaka koje obnašaju vlast u Osječkobaranjskoj županiji (SDP, HSS, LS, LibraHrast) na današnjoj su konferenciji za novinare jučerašnju proslavu Dana Osječkobaranjske županije ocijenili dostojanstvenom istaknuvši kako je predstavljeno kojim sve znanstvenim, gospodarskim i kulturnim resursima raspolaže županija.

Ponovili su da je cilj smanjenje nezaposlenosti kreditiranjem i razvojem malog i srednjeg poduzetništva, te da će se zauzimati za izgradnju koridora 5c, osnivanja agrobanke i daljnji razvoj osječkog sveučilišta.

Izjavili su i kako ne bi komentirali lažnu dojavu o postavljenoj bombi prije početka svečane sjednice Skupštine u osječkom HNK, ocijenivši to "pojedinačnim izgredom."

U pozivu za današnju konferenciju navedeno je da će "osim o jučerašnjem svečanom programu u povodu Dana županije, prijetnji postavljenom bombom, biti riječi i o odnosu oporbenih stranaka prema županiji i njezinim građanima, koji su bojkotirali poziv na proslavu". Također je navedeno da će se govoriti o daljnjem funkcioniranju vlasti u županiji nakon kompletiranja županijskih tijela i usklađivanja njihova sastava s odredbama Zakona o manjinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na novinarske tvrdnje da tijek konferencije ne odgovara pozivu jer su samo ponovljeni programski ciljevi Županije, te na upit kako to da građani nisu bolje upoznati s proslavom Dana županije, predstavnici stranaka samo su odgovorili da je proslava bila skromna "za razliku od prijašnjih godina kada se to radilo na histeričan način".

Predsjednik županijskog SDP-a Željko Malević, HSS-a Zvonko Ibriks, Libre-Hrasta dr. Vilim Herman i predstavnik LS-a Tihomir Salajić istaknuli su kako nema govora o koalicijskoj krizi, te da stranke koalicije uz podupirućeg člana SDSS-a sve rade dogovorno.

Na pitanje novinara kako komentira izjavu Mate Arlovića, predsjednika saborskog Odbora za Ustav i Poslovnik, da Skupština Osječko-baranjske županije više ne može funkcionirati jer nema potrebnu većinu, te da su nužni prijevremeni izbori i imenovanje povjerenika, Malević je rekao da "ne komentira tuđe izjave".

(Hina) vs vkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara