Osijek: Županija pomaže ekološkoj zadruzi baranjskih branitelja oboljelih od PTSP-a

POGLAVARSTVO Osječko-baranjske županije donijelo je odluku da Županija sa 100 tisuća kuna pomogne Gospodarsko-poljoprivrednoj ekološkoj zadruzi baranjskih branitelja oboljelih od PTSP-a "Krizantema" u unaprjeđenju povrtlarske proizvodnje na području županije, izvijestio je danas osječkobaranjski župan Krešimir Bubalo.

Ekološka zadruga "Krizantema" novac će utrošiti za kupnju sustava za navodnjavanje i strojeva za obradu zemlje u povrtlarskoj proizvodnji.

Bubalo je naglasio da Županija podržava program koji su pokrenuli oboljeli od posttraumatskog stresnog poremećaja jer, osim ekonomskog, zadruga ima terapeutski karakter otklanjanja posljedica psihičkih bolesti izazvanih ratom.

Ta je ekološka zadruga osnovana prošle godine, te koristi tri hektara iznajmljenog zemljišta od Belja, na kojem se nalazi staklenik, veličine 5000 četvornih metara, izjavio je Hini predsjednik skupštine Ekološke zadruge baranjskih branitelja oboljelih od PTSP-a "Krizantema" Adam Mesar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ove su godine posadili 24.000 ljiljana raznih boja, a kreću i s proizvodnjom salate i ostalog povrća, dodao je.

Predsjednik skupštine Ekološke zadruge "Krizantema" također je rekao da su rad zadruge, osim Osječko-baranjske županije, podržali i premijer Ivo Sanader te ministrica obitelji, branitelja i međugenaracijske solidarnosti Jadranka Kosor.

Upravo jučer, rekao je Mesar, dobili smo od ministrice Kosor pismenu potporu uz njezine želje za uspješnim poslovanjem.

"Mi smo se ministrici obratili sa zamolbom da nam pomogne u rješavanju pitanja vlasništva nad staklenikom i oranicom, dobivenima od Belja d.d. Darda, koji su u vlasništvu Privatizacijsko-investicijskog fonda, a jučer nam je odgovorila da je poslala pismeni zahtjev Hrvatskom fondu za privatizaciju da razmotre takvu mogućnost" rekao je Adam Mesar. Dodao je kako im je ministrica također zaželjela uspješno poslovanje.

Pomoć Gospodarsko-poljoprivrednoj ekološkoj zadruzi baranjskih branitelja oboljelih od PTSP-a "Krizantema" nedavno je dostavila i talijanska vlada u obliku raznog materijala.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara