Osječko sveučilište pokreće studij građevinarstva u Čakovcu

Senat osječkoga Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera ovlastio je danas osječki Građevinski fakultet za ustroj i pokretanje dislociranog izvanrednog stručnog dodiplomskog studija građevinarstva u Čakovcu. L

Prijedlog o tome pokrenut je na poticaj Međimurske županije i grada Čakovca te građevinskih tvrtaka s toga područja s obzirom na dosadašnje zanimanje studenata iz Međimurja za studij na osječkom Građevinskom fakultetu.

Rektorica osječkoga Sveučilišta dr. Gordana Kralik kazala je da se sada o tome treba zatražiti suglasnost Ministarstva znanosti i tehnologije.

Na osječkom Građevinskom fakultetu ističu kako već imaju 30-ak zainteresiranih kandidata te da bi se, nakon dobivanja suglasnosti, već u ovoj akademskoj godini krenulo s dislociranim izvanrednim stručnim studijem građevinarstva u Čakovcu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U zahtjevu za ustrojem novoga studija navodi se kako bi većinu školarina platile zainteresirane tvrtke i Međimurska županija, a Županija i grad Čakovec osigurali bi odgovarajući prostor i opremu za ustroj i izvedbu novoga studija u Čakovcu.

Senat osječkog Sveučilišta prihvatio je danas izmjene i dopune Elaborata o opravdanosti osnutka Umjetničke akademije u Osijeku te ga uputio Nacionalnom vijeću za visoku naobrazbu, radi davanja konačnog mišljenja o tome projektu.

Odlukom Senata promijenjen je i pravilnik o dodjeli sveučilišnih stipendija, pa je za dobivanje stipendije potrebno da student, umjesto dosadašnjeg prosjeka ocjena od 3,6, ima prosjek ocjena od 4,0 i više u prethodnoj godini studiranja.

(Hina) vuč sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara