Osječko-baranjski SDP o smjenama u županiji

Na današnjoj konferenciji za novinare SDPa Osječkobaranjske županije nije bilo razgovora, nego su stranački čelnici novinarima razdijelili priopćenje pod nazivom "Političke smjene čelnika u organima i javnim poduzećima na županijskoj razini".

Na to smo se odlučili, kazao je Miroslav Pavlinić, predsjednik Županijskog odbora SDP-a, zbog toga što novinari uglavnom s naših konferencija "iskonstruiraju ili ne prenesu ono što mi naznačimo važnim". Smjene u Županiji su "isključivo političke, a posebno nam smeta što se smijenjenim ljudima ne da ni prilika da odgovore argumentima", ocijenio je Pavlinić .

U pismenom priopćenju, među ostalim, piše kako je županijski SDP "još na 3. sjednici Županijske skupštine upozorio da počinje čistka čelnih ljudi u tijelima i javnim poduzećima na županijskoj razini, što je u praksi ubrzo potvrđeno".

U priopćenju SDP tvrdi da su do sada na pravno različite načine smijenjeni ili razriješeni dužnosti pročelnici upravnih odjela za gospodarstvo, za poljoprivredu, za prosvjetu i šport, za zdravstvo i socijalnu skrb, za financije i Agencije za razvoj, predsjednik i dva člana Uprave Slobodne zone te ravnatelji Ljekarne i Galerije likovnih umjetnosti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je Ministarstvo poljoprivrede nakon javnog natječaja imenovalo ravnatelja Vladine Agencije za hranu sa sjedištem u Osijeku, lokalni je HDZ tražio poništenje legalnog natječaja jer nije donio odluku u tom imenovanju, kaže se u priopćenju u kojem SDP osuđuje što je "član Županijskog poglavarstva i direktor, i najveći dioničar 'Gradnje', najvećeg izvođača radova za Županiju".

U priopćenju, koje je potpisao predsjednik osječko-baranjskog SDP-a Miroslav Pavlinić, na kraju se navodi kako će se SDP zauzimati da se "primjereno državnoj razini aktom Županijske skupštine utvrde radna mjesta koja su politička i koja su promjenjiva nakon županijskih izbora, a koja nisu".

(Hina) xvs yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara