"Osjetio sam kako mi s leđa otpadaju komadi mesa dok me maćeha vukla zavezanog za kombi"

"Osjetio sam kako mi s leđa otpadaju komadi mesa dok me maćeha vukla zavezanog za kombi"

U DANAŠNJEM izdanju engleskog The Suna, izašlo je svjedočenje 19-godišnjeg Chrisa Spryja koji je opisao zlostavljanja svoje maćehe Eunice Spry koja je trpio od svoje treće godine. Prošle godine nevjerojatno okrutna Eunice optužena je na četrnaest godina zatvora u sudskom procesu koji je sablaznio Veliku Britaniju zbog količine nasilja počinjenog prema svoje troje maloljetne djece. Za vrijeme suđenja Chris je bio "evidentiran" kao svjedok pod imenom "Dijete C".   

Na sudu nikada do kraja nije mogao ispričati svoju priču

"Desetogodišnje dijete ležalo je u lokvi krvi i s oderanim leđima s kojeg je visjelo meso, kada je njegova sadistička maćeha koja je pripadala sekti Jehovinih svjedoka zaustavila kombi, za kojeg je zavezala nogu svog posvojenog sina za zadnji branik, te ga tako vukla dok je vozila velikom brzinom", bio je to jedan od najgorih dijelova evidencije zlostavljanja u podebljoj knjizi nasilja koje je prema svojoj djeci počinila Eunice Spry, a koje uključuje premlaćivanja i izgladnjivanje. Priča o vuči desetogodišnjeg djeteta izašla na vidjelo na suđenju, a danas Chris iz prve ruke priča o tom stravičnom događaju, jer kako kaže, na sudu nikada nije mogao reći detalje tog događaja jer bi se "svaki puta slomio".

Chris je okrutnu vožnju kombijem, "zaradio" kao kaznu jer je ukrao krišku kruha. Uglavnom je tako mislila njegova maćeha, a Chris je odustao od dokazivanja svoje nevinosti jer to nikada nije imalo smisla.

"Nisam želio da me vidi kako plačem"

"Prije mi je znala zavezati ruku za kombi i voziti polako, a ja bih morao cupkati za njom. Danas znam da to ni izdaleka nije bila njena najgora kazna. Ovog puta zavezala mi je nogu. Krenula je dosta brzo, pao sam i udario glavom o beton, a ruke su mi nekontrolirano letjele okolo. Glavom sam non stop udarao o asfalt, a onda je skrenula na oranicu. Noga me je užasno boljela i mislio sam u jednom trenutku kako će otpasti. Osjetio sam kako mi se guli koža s leđa. Počeo sam vrištati. Nakon 800 metara zaustavila je kombi. Bol u nozi je odjednom nestala - otupila, leđa su mi gorjela, a glavobolja je postala jača od sve boli. Na njenom licu nije bilo emocija. Odvezala me i jednostavno otišla", priča danas Chris priznajući kako detalje tog slučaja nije mogao ispričati pred sudom.

Svaki puta, kaže Chris, kada bi počeo o tome pričati, jednostavno bi se slomio i plakao. "Ona je bila tamo. Na suđenju. A ja nisam želio da ona vidi kako plačem", priznaje Chris.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Maćeha ih je također redovito kažnjavala batinanjem komadom drveta, a to je najčešće bila noga od stolca. Jednostavno bi djecu pozvala u sobu i tamo ih unedogled tukla po stopalima.

Pripreme za kraj svijeta

"Ponekad danima nakon toga nismo uopće mogli hodati", kaže Chris dodajući kako su ih batine trebale "spasiti kada dođe Armageddon". 

"Vrištao sam, plakao, vikao i molio je da prestane. No, nikad ne bi prestajala. A toliko sam često bio prisiljen piti razrijeđeno sredstvo za pranje suđa ili izbjeljivač da po okusu mogu pogoditi marku", kazao je Chris, koji zbog njezina zlostavljanja nikad neće moći imati svoju djecu.

Sudski proces koji je sablaznio Otočane počeo je nakon što je Spry uhićena jer je najstarije dijete, tada već punoljetna djevojka, sve prijavila socijalnoj službi. Spry se na sudu izjasnila kako nije kriva.

I.Ć.
Foto: The Sun

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara