Oslobođen za pokušaj ubojstva HDZ-ovke i šefice Hrvatskog teniskog saveza

Oslobođen za pokušaj ubojstva HDZ-ovke i šefice Hrvatskog teniskog saveza
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

SUDBENO vijeće Županijskog suda u Varaždinu odbacilo je optužnicu protiv Marka T. za pokušaj ubojstva HDZ-ovke i predsjednice Hrvatskog teniskog saveza Nikoline Babić, piše Varaždinski.

Netko je prije 11 godina dvaput pucao na Babić

Na Babić je pucano još prije 11 godina, u svibnju 2008. u Ulici Mate Lovraka u Čakovcu. Tada je bila u automobilu sa svojim maloljetnim sinom. Jedan metak probio je staklo auta i prošao kroz rukav njezine trenirke, dok se drugi metak zabio u blatobran.

Vrhovni sud vratio je osuđujuću presudu na Županijski sud te su opet provedeni dokazni postupci i ispitani svjedoci, no nije bilo novih značajnih otkrića.

Iza pokušaja ubojstva bio je međimurski poduzetnik koji se kasnije ubio

Unatoč tome što u dokaznom smislu nije bilo promjena, Vijeće je oslobodilo 34-godišnjaka i odbacilo sve četiri točke optužnice koja ga je teretila da je pokušao ubiti Babić na zahtjev međimurskog poduzetnika Miljenka C. Na presudi je istaknuto kako se s velikom sigurnošću može reći da je iza pokušaja ubojstva i prijetnji koje je obitelj Babić primala bio Miljenko C.

On se ubio u lipnju 2014., a prije samoubojstva ostavio je oproštajnu poruku: "Ostavio sam smeće da živi da nemate problema u životu. Pusa." Moguća povezanost poduzetnika i pištolja koji je korišten u pokušaju ubojstva nikada nije dokazana.

Sutkinja Božica Mišak rekla je da se stranke mogu žaliti na odluku suda.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara