Osnovan Hrvatski seljački savez Vukovarsko-srijemske županije

Osnivačka skupština Hrvatskoga seljačkog saveza (HSS) za Vukovarskosrijemsku županiju održana je danas u Gradskoj vijećnici u Vinkovcima, a za predsjednika je izabran Stjepan Filić iz Ilače.

Na osnivačkoj skupštini sudjelovao je predsjednik Hrvatskoga seljačkog saveza Darko Grivičić, koji je rekao da je "Vlada ove godine smanjila poticaje u ratarstvu za 30 do 40 posto, a to je učinila i u stočarstvu", te kako nije prihvatljivo da se smanjuju poticaji za kulture kojih u Hrvatskoj nema dovoljno.

Po njegovim riječima, ove će se godine u Hrvatsku uvesti hrana vrijedna 10 milijardi kuna.

Grivičić je također rekao da je Vlada "smanjila proračun za poljoprivredu", koji je, dodao je, "s prošlogodišnjih 2,3 milijarde kuna ove godine pao na 1,9 milijardi kuna".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također je ustvrdio da "naša Vlada, i ona i ova, potpisuje sporazume s Europskom unijom uglavnom nepovoljne za seljake". "Zbog svega toga, Vlada će s nama imati dosta problema", poručio je Darko Grivičić.

Vukovarsko-srijemski župan Nikola Šafer rekao je kako je u Vukovarsko-srijemskoj županiji registrirano oko 8000 obiteljskih gospodarstava.

"Puno ljudi bavi se poljoprivredom više zbog tradicije, imaju traktor i nekoliko hektara zemlje, a pravih i velikih poljoprivrednih proizvođača vrlo je malo", zaključio je župan Šafer.

(Hina) xdraž ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara