Ostavka direktora CNN-a

DIREKTOR informativnog programa američke tvmreže CNN Eason Jordan najavio je u petak navečer ostavku kako bi poštedio CCN svakog spora zbog njegovih primjedbi o mogućoj odgovornosti američkih vojnika za smrt novinara u Iraku.

Jordan je prošlog mjeseca pred sudionicima svjetskog gospodarskog foruma u Davosu izjavio da su američke postrojbe svjesno ciljale novinare u Iraku.

Jordan koji je demantirao te izjave priznaje u pismu redakciji, objavljenom u petak na internet stranici CNN-a da njegove izjave u Davosu "nisu bile jasne koliko su trebale biti".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon 23 godine rada u CNN-u odlučio sam dati ostavku i pokušati spriječiti neopravdani pad ugleda CNN-a zbog kontradiktornih odjeka mojih nedavnih izjava o alarmantnom broju novinara ubijenih u Iraku", objašnjava Jordan u pismu.

"Iako me moji kolege iz CNN-a i prijatelji u američkoj vojsci dovoljno poznaju da znaju da nikada nisam izjavio, vjerovao ni posumnjao da su američke snage željele ubiti ljude jer su novinari, moje izjave o toj temi na Svjetskom gospodarskom forumu nisu bile dovoljno jasne koliko su trebale biti", zaključio je Jordan.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara