Ostojić: Hvala Ceraru, životinje će sigurno pročitati gdje je postavljena žilet-žica

Ostojić: Hvala Ceraru, životinje će sigurno pročitati gdje je postavljena žilet-žica

Foto: FAH

TEHNIČKI ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić održao je konferenciju za novinare na kojoj je govorio o izbjegličkoj krizi i o rezultatima rada Ministarstva unutarnjih poslova u njegovom mandatu.

"Što se tiče ovog pitanja migrantske krize mogu reći da smo sinoć i u 9 i u 12 sati prešli brojku od 600.699 osoba koje su od početka krize do danas prošle kroz Hrvatsku. To su podaci koji su vrlo precizni i točni. Očito je da sam  plan EU i svi napori koji su rađeni preko naše kontakt točke ne daju takve rezultate i sve više zemalja koristi mogućnost da suspendira Schengen i uvodi granične kontrole", rekao je Ostojić, prenosi N1.

"Kako su zemlje uvele ograničenja - i Slovenija i Austrija traže profiliranje osoba na ruti. Ne samo da osobe koje ne dolaze iz zemalja zahvaćenih ratom već se traži da potpišu izjavu u kojoj zemlji žele azil. Austrijska vlada je donijela odluku do koje mjere je spremna ograničiti broj onih koji bi tražili međunarodnu zaštitu u Austriji. Taj isti potez se očekuje od Slovenije, a i Hrvatska je obavijestila zemlje na ruti da postupa na isti način", kazao je Ostojić.

Ostojić je zahvalio svima na suradnji tijekom krize. Ostojić je rekao da Hrvatska ne  izaziva dominio efekt te da Hrvatska neće biti sabirni centar.

Cinično "hvala" Ceraru

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Što se tiče domino efekta. Moram reći da ga Hrvatska ne izaziva. Ako Njemačka stane, naravno da će Hrvatska napraviti to da nećemo dopustiti da budemo sabirni centar i postupit ćemo na način kako je ispravno, a to je obavijestiti susjede da nismo u mogućnosti vršiti prihvat migranata. Iz toga će slijediti naši zatjevi prema njima da postupe isto", rekao je Ostojić.

Naglasio je i kako su na jugu Europe otvorene i nove rute kojima migranti stižu u zemlje EU.

Cinično je pozdravio napore slovenskog premijera Mire Cerara za zaštitu zaštićenih vrsta.

"Konačno je napravio konkretan potez pa je odlučio postaviti pisanu obavijest za te životinje da ne nalete na žilet-žicu. One će to sigurno pročitati, hvala mu na tome", kazao je Ostojić.

"Poštujem Orepića, bili smo suborci '91."

Ostojić je dao i mišljenje o Vlahi Orepiću kojeg je mandatar Tihomir Orešković danas predstavio kao budućeg ministra unutarnjih poslova.

''Što se tiče nasljednika ja ga ne poznam. Drago mi je da smo bili suborci na istom mjestu '91. Poštujem ga jer znam kako je tada bilo vrlo teško. Vjerujem da će osoba s ugledom biti bolje rješenje od svih onih imena koja su bili probni baloni, ali i ozbiljni kandidati. Drago mi je da dolazi korektan gospodin koji ima ugled u svojoj sredini i drago mi je da će nastaviti na mjestu ministra unutarnjih poslova. Vjerujem da će poštovati zakone'', zaključio je Ostojić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara