Oštra rasprava u crnogorskom parlamentu: Hoće li podržati vladu Mila Đukanovića?

Oštra rasprava u crnogorskom parlamentu: Hoće li podržati vladu Mila Đukanovića?

Foto: Hina

CRNOGORSKI parlament nastavio je raspravu o povjerenju vladi premijera Mila Đukanovića o čemu bi se zastupnici do kraja dana trebali izjasniti.

Treći dan debate protiče u oštrom dijalogu Đukanovića, premijera i čelnika vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS), i predsjednika parlamenta i Socijaldemokratske partije (SDP) Ranka Krivokapića, do jučerašnjih koalicijskih partnera.

Oporbena Pozitivna Crna Gora, koja će, očito odlučiti o preživljavanju Đukanovićeve vlade, ponudila je Plan izlaska iz političke krize. Tim dokumentom, koji je izazvao opće zanimanje, predviđa se da vlada otvori vrata svim parlamentarnim strankama, a imala bi zadatak da pripremi redovne izbore.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obraćajući se Đukanoviću potpredsjednica Pozitivne Azra Jasović je rekla da „pravde nema ako nema poštenih izbora“.

"Taj plan nudi da oporba uđe u vladu i kontrolira vas. To nismo uradili samo zbog nas, već i zbog svih. Ovaj plan nije niti pobjednički niti gubitnički.  Ovaj plan nudi da više nema podjela na vaše i naše“, kazala je Jasavić, tražeći od zastupnika da se opredijele po vlastitoj savjesti.

Da bi vlada dobila povjerenje potrebno je da je podrži 41 zastupnik u parlamentu od 81 mjesta.
Đukanovićev DPS s manjinskim strankama ima 39 glasova, te su četiri zastupnika Pozitivne od presudne važnosti za preživljavanje vlade.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara