Osuđen na 25 godina zatvora jer je mučio kćer stavljajući je u frižider i mikrovalnu pećnicu

Osuđen na 25 godina zatvora jer je mučio kćer stavljajući je u frižider i mikrovalnu pećnicu

JOSHUA MAULDIN osuđen je na 25 godina zatvora jer je prošle godine svoju kćer stavio u mikrovalnu pećnicu.

Iako su tužitelji tražili doživotnu zatvorsku kaznu za Mauldina, optuženog za nanošenje ozljeda djetetu, na kraju su ipak bili zadovoljni presudom, a porota nije povjerovala njegovoj obrani koja se pozivala na privremenu neuračunljivost.

Mauldinov odvjetnik od porotnika je tražio da njegovom klijentu zbog dugogodišnje mentalne bolesti odrede uvjetnu kaznu, no porota je, nakon dva dana vijećanja, odlučila kako je Mauldin za svoj zločin zaslužio 25 godina zatvora i novčanu kaznu od 10 tisuća dolara.

Tužitelji su pred sudom ustvrdili kako je Mauldin kćer ozljeđivao jer je bio bijesan što ga žena ne voli, te podsjetili na povijest nasilja u obitelji. Tužitelji su dalje tvrdili kako Mauldin laže o svom mentalnom stanju i koristi ga kao opravdanje za izazivanje nevolja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mauldin kaže kako je, nakon što je ostao sam sa svojom kćeri u hotelu u Galvestonu u Teksasu počeo halucinirati, te udario tada dvomjesečnu Anu i stavio ju u mikrovalnu pećnicu, a zatim i u frižider i u sef. Policiji je kasnije rekao da je mala Ana dobila opekline od sunca prije nego se predomislio i kazao kako je po njoj prolio vruću vodu kuhajući kavu.

Ana je zbog opeklina drugog i trećeg stupnja dva puta operirana kako bi joj se presadila spaljena koža, a dio uha joj je amputiran. Mauldinova majka Joanie bila je prisutna na čitanju kazne, te je plačući govorila kako njen sin nije mentalno zdrav i pokušala na sebe preuzeti dio krivnje jer mu nije pomogla na vrijeme.

P.V.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara