Osuđena palestinska teroristica održat će govor u Berlinu

Osuđena palestinska teroristica održat će govor u Berlinu
Screenshot: YouTube

NEKOLIKO političara i organizacija reagiralo je s ogorčenjem na vijest da će na jednom propalestinskom skupu sutra u Berlinu govor održati osuđena palestinska teroristica Rasmea Odeh, koja je 1969. izvršila teroristički napad na jedan supermarket u Jeruzalemu.

"Zbog čega smo 2005. donijeli zakon koji onima koji šire mržnju onemogućava ulazak u Njemačku ako se taj zakon sada ne primjenjuje?" rekao je političar stranke Zeleni Volker Beck za dnevnik Bild.

Na vijest da će na tematskoj večeri pod nazivom "Uloga žena u palestinskoj oslobodilačkoj borbi" sudjelovati osuđena teroristica reagirao je i izraelski veleposlanik u Njemačkoj Jeremy Issacharoff.

Osuđena na doživotni zatvor pa puštena nakon 11 godina

"Mi smo šokirani činjenicom da je jedna osuđena palestinska teroristica koja je odgovorna za smrt dvojice studenata pozvana u Berlin, grad koji stoji kao simbol za toleranciju i slobodu i koji se obvezao na pojačanu borbu protiv antisemitizma", rekao je Issacharoff.

Rasmea Odeh je 1969. izvršila teroristički napad nakon čega je osuđena na doživotnu zatvorsku kaznu, ali je 1980. puštena u sklopu razmjene za jednog zarobljenog izraelskog vojnika i otada živi u Jordanu.

Organizator predavanja je udruga Samidoun, bliska palestinskom frontu oslobođenja PFLP koji se u Izraelu i SAD-u nalazi na listi terorističkih organizacija.

U nedjelju se u Berlinu održavaju i prosvjedi kojima se poziva na bojkot Izraela.

U Njemačkoj je posljednjih godina naglo porastao broj napada na pripadnike židovske zajednice, a taj porast se povezuje s dolaskom velikog broja izbjeglica iz dijelova svijeta u kojima se gaje antiizraelski i antisemitski svjetonazori.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara