Osuđenik Željko Sabo novi je šef vukovarsko-srijemskog SDP-a

Osuđenik Željko Sabo novi je šef vukovarsko-srijemskog SDP-a
Foto: Hina

NA unutarstranačkim izborima SDP-ove županijske organizacije u Vukovarsko-srijemskoj županiji za predsjednika je izabran Željko Sabo, a za potpredsjednike Davor Benić (Vinkovci), Goran Bošnjak (Vukovar) i Željko Džoić iz (Županja), priopćeno je danas iz SDP-a.

Unutarstranački izbori za predsjednika SDP-a Vukovarsko-srijemske županije trebali su se održati još 30. lipnja, ali je zbog nemogućnosti dogovora o kandidatu i velikih mimoilaženja unutar vukovarsko-srijemske organizacije odlukom Predsjedništva stranke došlo do njezinog raspuštanja.

Najveći prijepori pojavili su se oko najavljene kandidature nekadašnjeg vukovarskog gradonačelnika i sadašnjeg predsjednika vukovarskog SDP-a Željka Sabe, na što su još u svibnju prema Predsjedništvu SDP-a reagirali načelnici općina Babine Grede - Josip Krnić, Starih Mikanovaca - Mario Milinković, tadašnji predsjednik županijske organizacije i Tordinaca - Željko Matanović.

Oni su se suprotstavili kandidaturi Sabe. Naime, Sabo je bio osuđen i proveo nešto manje od osam mjeseci u zatvoru jer je sredinom 2013., u želji da okupi većinu u vukovarskom Gradskom vijeću, HDZ-ovoj vijećnici Mariji Budimir nudio mjesto članice Nadzornog odbora Borova i dužnost predsjednice Gradskog povjerenstva za europske integracije, uz naknadu kako bi postala vijećnica SDP-a u Gradskom vijeću.

U politiku se Sabo vratio u prosincu 2017. kada je izabran za predsjednika vukovarskog SDP-a, što nije dobro prihvatio dio tadašnjih članova i odbili su s njim surađivati, a sada je izabran za predsjednika vukovarsko-srijemske organizacije SDP-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara