Otac prijavio sina policiji. Priznao planiranje masovnog pokolja u Americi

Otac prijavio sina policiji. Priznao planiranje masovnog pokolja u Americi
Ilustracija: 123rf

NOVA moguća masovna pucnjava u SAD-u spriječena je proteklog tjedna nakon što je zabrinuti otac iz Teksasa upozorio policiju na svog sina, pišu američki mediji.

Policija iz grada Fort Wortha uspješno je presrela 27-godišnjaka sa psihičkim problemima koji je pokušavao nabaviti vatreno oružje, javlja ABC News

Detalji događaja 

Incident se dogodio 3. rujna, a policija je u ponedjeljak objavila pojedinosti događaja. Novi masovni pokolj spriječen je svega mjesec dana nakon što su u 965 km udaljenom El Pasu u pucnjavi ubijene 22 osobe. 

Buddy Calzada iz Policijske uprave Fort Wortha izjavio je da je riječ o čovjeku otprije poznatom policiji. Njegovo ime nisu objavili iz sigurnosnih razloga. "Imali smo podatak da je štedio novac kako bi mogao kupiti oružje", rekao je dodajući da je policija unaprijed obavijestila vlasnike trgovina oružjem o njegovom mentalnom stanju. 

Policija se nakon toga dala u potragu i pronašla ga kako u zapadnom dijelu grada pokušava kupiti oružje na ulici po cijeni od 600 do 700 dolara. 

"Rekao nam je da je imao ozbiljnu namjeru ubiti što više ljudi je mogao", potvrđeno je iz policije. 

Po uhićenju je prevezen u lokalnu psihijatrijsku bolnicu i za sada mu se neće suditi. 

Dojava oca spasila je živote

Calzada je rekao kako vjeruje da je otac psihički bolesnog muškarca spasio mnoge živote. 

"To je bio vrlo hrabar potez. Znam da je teško jer sam i sam otac, veliki je problem disciplinirati vlastitu djecu, a kamoli tražiti od drugih da to rade", dodao je. 

  

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara