Oteti američki dječak pronađen nakon četiri godine

15-GODIŠNJI Shawn Hornbeck, koji je otet prije četiri godine, i 13-godišnji Ben Ownby, koji je nestao u utorak, pronađeni su jučer u stanu u okolici St Louisa.

Za njihovu je otmicu optužen 41-godišnji Michael Devlin u čijem su stanu pronađeni. Devlinov je stan pretražen nakon što je policija primjetila da njegov kombi odgovara opisu onoga koji je primjećen u blizini mjesta gdje je mali Ben nestao. Vijest o pronalasku nestalih dječaka izazvala je ogromnu radost među njihovim obiteljima, a i u cijelom St Louisu. Pogotovo zato što je već napuštena svaka nada za pronalaskom Shawna Hornbecka koji je nestao prije više od 4 godine.

"Čudo je što je Shawn ponovo s nama. Oduševljeni smo što je ponovo s nama. I dalje se osjećam kao da sanjam, samo što se ovaj put radi o lijepom snu, a ne noćnoj mori koja je trajala protekle četiri godine", rekla je dječakova majka Pam Akers, prenosi BBC.

Njegov očuh, Craig Akers, nije bio ništa manje iznenađen: "Na sekundu sam bio šokiran. Onda sam mu ugledao lice i povikao O Bože to je moj sin!"

Nakon što je njihov sin nestao Shawnovi su roditelji osnovali zakladu s njegovim imenom koja pokušava pomoći pri pronalaženju druge nestale djece diljem Amerike. Craig Akers je čak napustio svoj stalni posao kako bi se što više mogao posvetiti ovom plemenitom cilju. Na ovo su potrošili sav novac koji su uštedjeli tako da su s vremenom morali ponovo početi raditi.

Policija izvještava da još istražuju motive iza otmica, ne zna se što se događalo s otetim dječacima dok su bili u Devlinovu zatočeništvu.

P.V.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara