Otetu curicu iz SAD-a od otmičara spasio Snapchat

Otetu curicu iz SAD-a od otmičara spasio Snapchat
Ilustracija: EPA

14-GODIŠNJA djevojčica koja je oteta u Sjevernoj Kaliforniji uspjela je putem Snapchata podijeliti lokaciju na kojoj se nalazi s prijateljima. Oni su potom nazvali 911 te ju je policija spasila, javlja CNN.

Djevojčica se našla s 55-godišnjim Albertom Thomasom Vasquezom ovog utorka u Capitoli. Omamio ju je pomoću droge te pozvao još dvojicu muškaraca - 34-godišnjeg Antonia Quirina Salvadora te 31-godišnjeg Hediberta Gonzalesa Avarengu - da mu pomognu prebaciti je u automobil.

Nije znala gdje se nalazi, ali su je prijatelji locirali pomoću Snapchata

Vasquez je u vozilu djevojčicu seksualno napao. Potom su je doveli u motel u San Joseu gdje je ponovno seksualno napadnuta. Dok se nalazila u motelu djevojčica je pomoću aplikacije Snapchat javila prijateljima da je oteta, no nije znala gdje se nalazi. Njeni prijatelji su je locirali koristeći aplikaciju i pozvali 911. 

Policija uhvatila otmičara

Kad je policija došla, zatekla je Vasqueza kako odlazi s djevojčicom. Uhićen je pod nekoliko optužbi, među kojima je i ona za otmicu s namjerom silovanja.

Inače, Snapchat je aplikacija za komunikaciju, odnosno pregledavanje i razmjenu različitog sadržaja između korisnika. Fotografije koje se dijele nestaju nakon deset sekundi.
Korisnici uz to mogu koristiti mogućnost prijavljivanja lokacije na kojoj se nalaze. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara