Otisci prstiju američkog odvjetnika pronađeni na detonatorima korištenima za napade u Madridu

OTISCI prstiju američkog odvjetnika uhićenog u Oregonu zbog umješanosti u bombaške napade u Madridu, pronađeni su na vrećici s detonatorima koji su korišteni u napadu 11. ožujka, objavila je u petak španjolska vlada.

Plastična vrećica u kojoj su se nalazili detonatori pronađena je u napuštenom vozilu u blizini željezničke postaje, iz koje su krenula tri od četiri napadnuta madridska vlaka, rekao je dužnosnik španjolskog ministarstva unutarnjih poslova.

Kada u Španjolskoj nije pronađena osoba kojoj odgovaraju otisci prstiju pronađeni na vrećici, policija ih je proslijedila dalje, uključujući i američkom FBI-u.

Odvjetnik Brandon Mayfeld, obraćenik na islam koji je oženio Egipćanku, bit će prvi Amerikanac uključen u madridski slučaj.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Časopis Newsweek piše da je u borbi za skrbništvo nad djecom zastupao šest oregonskih muslimana, osuđenih prošle godine zbog pokušaja odlaska u Afganistan kako bi pomogli al Qaedi.

Časopis također navodi da je Mayfeld jedno vrijeme bio pod nadzorom FBI-a i da je zadržan kao materijalni svjedok u istrazi velike porote. To američkom ministarstvu pravosuđa omogućuje da ga drži na tajnom mjestu bez podizanja optužnice.

(Hina) xbcav ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara