Otkaz direktoru Hrvatskog radija Karlovac

NADZORNI odbor Hrvatskoga radio Karlovca na današnjoj je sjednici odlučio dati otkaz direktoru tog radija Dragutinu Pribaniću.

Po riječima predsjednika Nadzornog odbora Nikole Vuljanića, odluku o izvanrednom prekidu ugovora o radu Odbor je donio jer Dragutin Pribanić nije ispunjavao zadaće koje je kao direktor dobio od skupštine dioničara. Članovi Nadzornog odbora preuzeli su na sebe dio odgovornosti za "sve lošije poslovanje Hrvatskoga radio Karlovca, pa će skupštini dioničara ponuditi ostavku na članstvo", rekao je Vuljanić.

Dužnost direktora od danas će do imenovanja novog direktora obnašati glavni i odgovorni urednik Milorad Božić.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dosadašnji direktor Dragutin Pribanić najavio je u razgovru za Hinu žalbu na trenutačni otkaz ugovora o radu jer smatra da nije učinio "tešku povredu radne obveze". "Nadzorni je odbor tako postupio jer smatra da nisam predočio sanacijski program, a ja sam jučer preko urudžbenog zapisnika Gradske uprave predao na ime predsjednika Skupštine HRK-a Martina Šimunića sanacijski program koji je načinila tvrtka Centar - revizija iz Karlovca", rekao je Pribanić. On smatra da ga Nadzorni odbor može samo premjestiti na drugo radno mjesto u skladu s njegovom stručnom spremom, a nikako otpustiti.

Vlasnici Hrvatskoga radio Karlovca su s po 25 posto Grad i Županija, a ostalih 50 posto dijeli pet karlovačkih gradskih tvrtki: Zelenilo, Čistoća, Toplana, Vodovod i kanalizacija i Mladost.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara