Otkriven uzrok strašnog požara u Rijeci

Otkriven uzrok strašnog požara u Rijeci
Foto: Pixsell/Nel Pavletić
 
NASTAVLJEN je očevid požara koji je buknuo u skladištu riječke tvrtke u petak oko 21 sat na području Škurinja u Rijeci. Prema prvim podacima, uzrok požara je ljudska radnja. 
 
 
 
 
U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, a ugasili su ga pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Rijeka i Dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Viškova i Grobnika. 
 
Tekst se nastavlja ispod oglasa
 
Policija je od prve dojave prisutna i osigurava mjesto događaja. Očevid je započeo jučer oko 15 sati u suradnji riječke policije i uz stručnu pomoć djelatnika Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić iz Zagreba te u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Rijeci. 
 
Materijalna šteta bit će znatna
 
"Prema dosad utvrđenom, uzrok požara je ljudska radnja. U požaru je izgorjelo pet hala skladišta navedene tvrtke, zatim skladište druge tvrtke te autopraonica u vlasništvu hrvatskih državljana. Prema prvim procjenama, nastala materijalna šteta je znatna", priopćeno je iz riječke policije. Termin "ljudska radnja", neslužbeno se doznaje, znači da je požar najvjerojatnije izbio zbog nenamjernog djelovanja ljudi, a ne zbog podmetanja.
 
Prodajni centar Elgrada obuhvaća proizvodni, skladišni i izložbeni dio, a samo je izložbeni prostor obranjen od požara. Znatno je oštećena i autopraonica koja se nalazi u jednoj od obližnjih hala.
 
Tvrtka Elgrad bavi se konfekcioniranjem iverica, proizvodnjom i prodajom namještaja od njih. Skladišni i proizvodni prostori bili su puni drvnog materijala.
 
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara