Otkrivene veze između osumnjičenih za pljačku 15 milijuna kuna

ŠESTORICA osumnjičenih za pljačku glavne poslovnice Hrvatske pošte u Splitu, koja se dogodila prije nepuna dva mjeseca i kojom je otuđeno čak 15 milijuna kuna, danas su oko 11 sati privedeni u istražni centar Županijskog suda u Splitu, javlja Slobodna Dalmacija.

Osim već "poznatog" kotlovničara Emila Cokarića, priveden je i njegov brat Miro, a "pridružili" su im se Boris Maršić, zaštitar AKD-a, koji je za vrijeme pljačke bio u zgradi pošte, Vesna Vuco, poštanska djelatnica, te Miroslav Hršum, Srbin s Pala, kojeg se sumnjiči i za sudjelovanje u krađi 95 tisuća kuna iz poštanskog ureda na splitskom predjelu Ravne Njive 23. studenog prošle godine. U velikoj pljački sudjelovao je i vlasnik splitskog restorana Vega Mladen Stupalo.

Kako piše Glas Dalmacije, šestoro privedenih nisu izravno sudjelovali u pljački već su na "domaćem" terenu pružali potporu kriminalnim skupinama iz Srbije i BiH. Tako je zaštitar Marušić bio zadužen za informacije o rasporedu svojih kolega u radnim smjenama, dok je zaposlenica pošte Vesna Vuco informirala počinitelje o količini spremljenog novca u poštanskom sefu. Kriminalističkom obradom dodatno je utvrđeno da je ista bila glavni informator i u slučaju spomenute pljačke pošte na Ravnim Njivama u Splitu, a takvu uslugu naplatila je s 30 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hršum koji je također logistički podržavao prvu pljačku. Za istu je dobio nagradu od jadnih 1200 kuna, ali to ga nije spriječilo da doprinese i ovoj drugoj. Naime, on je za potrebe opsežne "financijske" operacije iznajmio stan na području Split 3, gdje je primao svoje inozemne kolege.

Njima su informacije o stanju poštanskog novca, koje je prikupljala službenica Vuco, prosljeđivali braća Cokarić. Uloga Stupala možda je u cijeloj akciji bila najnezahtjevnija jer je on za pljačku morao samo vrbovati zaštitara Marušića. Potonji je fotografirao unutrašnjost zgrade, pribavljao telefonske brojeve dežurnih zaštitara, ali i brinuo o rasporedu svojih kolega u radnim smjenama.

Koliko je do sada poznato, milijun kuna, pronađenih jučer u podzemnim etažama KBC Split, trebali su između sebe podijeliti braća Cokarić i ugostitelj Stupalo.

Ig.M.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara