Otkriveni novi detalji o smrti mladog vatrogasca, otac mu bio na drugom požaru

Otkriveni novi detalji o smrti mladog vatrogasca, otac mu bio na drugom požaru
Foto: Foto: Josip Škof

MLADI vatrogasac Ivan Galeković iz Velike Gorice poginuo je u požaru koji su uzrokovale zapaljive tekućine ostavljene na balkonu jednog od stanova u zgradi. Potvrdila je to policija dok se nalaz obdukcije još čeka.

S balkona na prvom katu krenuo je požar nakon kojega je preminuo 24-godišnji vatrogasac. Na njemu je netko ostavio zapaljivu tekućinu koja je izazvala kemijsku reakciju.

U sada uništenom stanu živjeli su podstanari. Vlasnica zgrade je u šoku. Išli su, kaže, izraziti sućut obitelji i ne mogu vjerovati što se dogodilo.

Taman kad su stigli na more, javili su im za požar pa su se vratili. Ne znaju što su njihovi podstanari držali na balkonu.

"Govorimo o benzinima i svim drugim lako zapaljivim tekućinama koje isparavaju već na sobnoj temperaturi. Razrjeđivači, lakovi, boje, benzini, benzoli, isparivi alkoholi, itd.", kaže za RTL Danas glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Mladić je skinuo masku pa se nagutao dima?

Neslužbeno, Ivan je nakon 3. potrošene boce kisika skinuo masku jer je požar tada već bio ugašen pa postoji mogućnost se nagutao dima.

"Različiti su produkti izgaranja, znači oni mogu od CO2, različito je ako izgaraju plastične mase, imamo i tu opasnih dimova. Sve ovisi o vrsti tvari koja gori", govori Tucaković.

Pravi uzrok pokazat će nalaz obdukcije.

Za njega, mještani imaju samo riječi hvale.

"Dečko kakav se samo poželjeti može. Tuga i žalost, pitamo dragoga Boga zašto", kaže Neven iz Mracelina.

"Tata je isto vatrogasac u Gorici. Tim više, on je u to vrijeme gasio u Turopolju, a dijete je tamo. Ništa neće roditeljima vratiti tog dječaka i nikad se to više ne ponovilo", dodaje sumještanka Nada.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara