Otkriveno kako je došlo do propucavanja pravosudnog policajca

Otkriveno kako je došlo do propucavanja pravosudnog policajca
Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, Screenshot Google Street

PRAVOSUDNI policajac, koji se na porti Županijskoga suda u Rijeci slučajno ranio vatrenim oružjem i zadobio prostrijelnu ranu mozga i lubanje, preživio je noć i stanje mu je i dalje stabilno, iako je i dalje vrlo teško.

U KBC-u Sušak Novi list doznaje kako se i dalje nalazi na jedinici intenzivnog liječenja, ali dodatnih komplikacija dosad, srećom, nije bilo.

Nesretni pravosudni policajac jučer je još podvrgnut operativnom zahvatu, koji je potrajao puna četiri sata. Radi o 42-godišnjem policajcu koji dugi niz godina radi u sustavu te je prije nego što je postao pravosudni policajac dvadesetak godina radio kao policajac u zatvoru.

Prema još neslužbenim informacijama, do samoozljeđivanja i opaljenja pištolja došlo je sasvim slučajno, prilikom preuzimanja i provjere oružja, piše Novi list. Ministar Dražen Bošnjaković jučer je prilikom posjeta riječkoj bolnici isključio svaku mogućnost nasilnog čina. 

Oglasio se ministar

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković zahvalio je liječnicima, svom osoblju i ravnatelju koji čine sve moguće kako bi se sanirala ozljeda. "Radi se o našem pravosudnom policajcu koji je kod nas u sustavu. Svi smo bili potreseni kada smo čuli jednu takvu vijest. U ovom trenutku je najvažnije pokušati napraviti sve da se sačuva život. Ovdje sam vrlo siguran da se radi po najvišim standardima, dobio sam takva uvjeravanja i s te strane sam malo mirniji", rekao je Bošnjaković.

Na novinarsko pitanje o istrazi i dosad utvrđenim činjenicama o tom nesretnom slučaju, ministar je rekao da zasad nema nikakvo detaljno izvješće te da mu je u ovom trenutku najvažniji čovjek.

Odgovorio je i da ne zna sve činjenice i kako to da je metak uopće bio u cijevi te ponovio da je najvažnije sačuvati život čovjeka. "Važan je čovjek, a poslije ćemo raspravljati o detaljima", naglasio je. Na upit ima li svjedoka događaja, rekao je da misli da svjedoci postoje.

Odgovarajući na pitanje je li se nesreća mogla izbjeći drugačijom organizacijom posla, ministar je rekao da mu je u ovom trenutku nemoguće govoriti o tome što bi bilo kad bi bilo, je li ovako ili onako.

"O tome ćemo razgovarati poslije kada dobijemo relevantno izvješće. Kada dobijemo sve činjenice na stol, onda ćemo zapravo vidjeti što je tu bilo", istaknuo je ministar.

Operacija trajala četiri sata

Ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra Davor Štimac rekao je da je 42-godišnji muškarac primljen u bolnicu nakon nesretnog događaja. Odmah po dolasku u bolnicu primljen je u brzu obradu, operiran je, a operacija je trajala oko četiri sata.

Rekao je kako se radi o prostrijelnoj rani mozga i lubanje te da se nada da će sve biti dobro i kako će se bolesnik uspjeti izvući iz sadašnje situacije.

Na porti Županijskoga suda u Rijeci u utorak se pravosudni policajac slučajno ranio vatrenim oružjem, izvijestila je popodne ravnateljica sudske uprave tog suda Gledis Pirić. Nesreća se dogodila oko 13:30 sati, a teško ranjeni pravosudni policajac prevezen je u KBC na hitnu operaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara