Otkriveno od čega je točno umrla Veronika Pecolaj

Otkriveno od čega je točno umrla Veronika Pecolaj
Screenshot: Provjereno/Nova tv, Marko Drmić/Pixsell

ZAVRŠENA je obdukcija tijela Veronike Pecolaj, lažne medicinske sestre koja je javnosti poznata iz slučaja obrovačkog dr. Jusupa.žđ

Kako javlja Zadarski.hr, obdukcija tijela pokazala je da se 26-godišnja Pecolaj, koja je u četvrtak oko 23 sata pronađena mrtva u stanu dr. Gorana Jusupa, ugušila hranom.

Ugušila se kruhom i mesnim doručkom

Smrt je nastupila udisanjem želučanog sadržaja, a Pecolaj se ugušila kruhom i mesnim doručkom. 

Time je isključena mogućnost da je u ovom slučaju bilo kaznenog djela.

Obdukcija je provedena na Odjelu patologije bolnice u Splitu. Tamo je prebačena iz Zadra gdje se prvotno trebala obaviti.

Još jučer je objavljeno da je uzrok smrti, prema neslužbenim informacijama, gušenje.

Dojavu da je 26-godišnjoj ženskoj osobi pozlilo zadarska je policija zaprimila iste večeri, u četvrtak u 22.30. Na mjesto događaja su izašli policija i hitna pomoć, no Veroniki Pecolaj nije bilo spasa. Dežurni je liječnik u 23 sata i osam minuta konstatirao smrt.

Policiju je pozvao susjed koji vidio doktora na stepeništu kako lupa po vratima susjeda i traži pomoć.

Doktor Jusup ispitan u policiji, rekao je da je u susjednoj sobi čuo pad i hroptanje

Doktor Jusup je u petak bio na razgovoru u policiji kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog, kako se pokazalo, nesretnog slučaja. Policiji je ispričao da je bio u susjednoj sobi kad je iz kuhinje čuo pad i potom hroptanje. Dotrčao je do Veronike koja se gušila. U ustima je imala komade kruha. Pokušao ih je izvaditi, ali nije uspio.

Susjed: Vidio sam ga kako kuca po vratima i traži pomoć, rekao je da se ugušila kruhom

Njen prvi susjed za Večernji prepričao je kakav je susret imao s Jusupom u četvrtak navečer.

"Vidio sam ga kako kuca po vratima i traži pomoć. Rekao je da se ugušila kruhom, a mislim da je on bio s njom u stanu kada se to dogodilo, no u to nisam sto posto siguran. Policija je došla, kao i hitna pomoć. Bili su gore sat vremena i čuo sam da je preminula. Često su dolazile policija i hitna, oni su stvarno imali problema", rekao je susjed.

Priča o doktoru i lažnoj sestri otkrivena u travnju

Podsjetimo, u travnju ove godine javnost je prvi put čula za doktora Jusupa iz Obrovca i njegovu medicinsku sestru. Prilog o njima objavila je emisija Provjereno.

Doktorov nastup i uvredljiv rječnik u najavi Provjerenog šokirali su javnost, kao i mlada Veronika koja se u njegovoj ambulanti predstavljala kao medicinska sestra iako ni sama nije znala gdje je završila medicinsku školu.

Novinaru je rekla da je završila školu u Zadru, ali se nije mogla odmah sjetiti koju jer je, kazala je, imala loša iskustva sa školom.

U jednom trenu se ipak prisjetila pa je rekla da je završila medicinsku školu Vladimira Nazora u Zadru (koja nije medicinska škola, nego gimnazija, nap. a.).

Ispostavilo se da ona zapravo uopće nije medicinska sestra.

Policija ju je prijavila zbog lažnog predstavljanja

Protiv Veronike Pecolaj je krajem travnja podnesen optužni prijedlog zbog lažnog predstavljanja. Iz policije su nam tada kazali kako joj je pružena liječnička pomoć, odnosno da je odvedena na psihijatrijski odjel zadarske bolnice.

Jusup je Indexu tada prepričao kako je Veroniku izvukao iz bolnice u koju ju je navodno poslala njena majka, a zatim ju je zaposlio u obrovačkoj ordinaciji kao medicinsku sestru.

Incident u srpnju

U srpnju ove godine policija je zabilježila novi incident između Jusupa i Veronike.

U Ulici hrvatskog časnika Senada Župana u Obrovcu policija je zatekla Veroniku kako iskrivljuje stražnju registracijsku pločicu na Audiju zadarskih tablica u vlasništvu dr. Jusupa. Pritom je nekoliko puta nogom udarila u automobil.

Prema informacijama iz policije, Veronika je bila u rastrojenom stanju. Pružena joj je hitna liječnička pomoć u Obrovcu, a nakon toga je puštena kući. Doktor Jusup tada nije podnio nikakvu prijavu protiv nje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara