Otkriveno odakle je uhićeni na Bleiburgu: "Desnicu je digao iz zezancije"

Otkriveno odakle je uhićeni na Bleiburgu: "Desnicu je digao iz zezancije"
Foto: Facebook/Damir Laljek

JUČER se u Bleiburgu okupilo oko 10 tisuća ljudi, a većih problema nije bilo iako je došlo do incidenta između antifašista i štovatelja Bleiburga, verbalno su se sukobili, a onda je policija pobornike Bleiburga udaljila.

Austrijanci su uhitili jednu osobu zbog podizanja desnice, a kako se čini, radi se o muškarcu s područja Varaždina.

Naime, kako je za Varaždinski.hr ispričao HDZ-ovac Damir Laljek, varaždinski gradski vijećnik, koji je bio i vođa puta ljudi iz varaždinskog kraja u Bleiburg, uhićen je jedan putnik koji je bio s njima u autobusu.

"Jedan putnik koji je bio s nama je, više iz same zezancije, u Bleiburgu podigao desnu ruku kao znak fašističkog pozdrava i to je bilo dovoljno za austrijsku policiju da ga uhite i privedu. Prije polaska kući, interveniralo se kod austrijske policije te se molilo da se naš sumještanin pusti kako bi se s nama vratio svojoj obitelji, ali bilo je to uzalud.

Od austrijskih policajaca smo dobili obavijest da mi krenemo, a da je naš sudionik koji je uhićen u zatvoru", ispričao je Laljek za lokalni portal.

Dodao je kako je on uoči puta posebno upozorio sve putnike da se ne ističu nikakvi nacistički simboli te da se pazi na ponašanje.

"S austrijskom policijom nema šale, a kazne za ovakve prekršaje su i do nekoliko tisuća eura", zaključio je Damir Laljek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara