Otkriveno tko je francuskoj policiji javio gdje se skriva organizator pokolja u Parizu

Otkriveno tko je francuskoj policiji javio gdje se skriva organizator pokolja u Parizu

Foto: Hina

DA SE terorist Abdelhamid Abaaoud skriva u kući u predgrađu Pariza francuskoj su policiji javili marokanski obavještajci, javlja AFP, koji citira policijske izvore.

Ta je dojava, zajedno s drugim informacijama, pomogla policiji da otkrile gdje se krije terorist koji je u srijedu ubijen nakon višesatne operacije.

Podsjetimo, francuske su vlasti jučer službeno potvrdile kako je u velikoj akciji ubijen Abdelhamid Abaaoud, za kojeg se vjeruje da je bio "mozak" napada u kojima je ubijeno 129 nevinih ljudi.

Policija je prvo mislila da je on u Siriji, no u daljnjoj se istrazi pojavila kuća u pariškom predgrađu St.Denis, koju su specijalci opkolili pred zoru. Satima su odjekivali pucnjevi, a dogodila se i eksplozija, kad se eksplozivom raznijela žena za koju se vjeruje da je bila partnerica terorista.

"Abdelhamid Abaaoud upravo je i službeno identificiran, nakon usporedbe otisaka prstiju, kao jedna od ubijenih osoba u napadu. Riječ je o truplu koje smo pronašli u zgradi, izrešetano mecima", navodi se u izjavi francuskih vlasti.

U napadu na zgradu u St. Denisu ubijeno je najmanje dvoje ljudi, a osmero je uhićeno. Napad je izvršen nakon dojave da je Abaaoud u Parizu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara