Otkriveno zašto se domar zaključao u školu u Šibeniku

Otkriveno zašto se domar zaključao u školu u Šibeniku
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

JUTROS se domar Osnovne škole Brodarica u Šibeniku zaključao u školu i nije htio nikog pustiti unutra.

Morala je reagirati šibenska policija koja je domara oko 8:30 privela u svoje službene prostorije.

Po školi polijepio poruke za predsjednicu Školskog odbora

Domar nije bio naoružan niti je ikome prijetio. Po vratima škole polijepio je nekoliko poruka upućenih Simoni Mesarek, predsjednici Školskog odbora OŠ Brodarica.

"Moja te država školovala, a tako joj vraćaš. Vraćaj novce", "Danas branim Zemju svoju Hrvatsku i sve njene institucije" i "Tko si ti da mene tjeraš iz škole opančarko ortodoksna", samo su neke od poruka koje je domar ostavio na ulazu škole.

Oglasili su se ravnatelj škole i prozvana predsjednica Školskog odbora

Cijeli incident je prokomentirao ravnatelj škole Emil Božikov.

"Prema navodima domara, isprovociran je cijelom tom situacijom jer mu se prijetilo radnim mjestom. Vršen je na njega pritisak od strane nekolicine ljudi ovdje na Brodarici, u smislu da mora glasovati za moju protukandidatkinju. Dolazilo mu se na kuću u nekoliko navrata, ali ne znam je li to prijavio policiji. Kulminiralo je u subotu ujutro, na neradni dan, kada je svojevoljno došao u školu obaviti neke prepravke. U tom trenutku u školi se održavao stručni skup engleskog jezika naše županije, a došle su i kolegice iz škole koje su u Školskom odboru", rekao je Božikov za Šibenik IN.

Kako kaže Božikov, Mesarek je u jednom trenutku zaprijetila domaru radnim mjestom.

"Nisam bio prisutan, ali dobio sam tu informaciju. Prijetila mu je radnim mjestom. Morali su kopirati materijale koji su se morali uputiti u Ministarstvo, a vezano za proceduru izbora. Bili smo stisnuti s rokovima pa su oni to odradili u subotu. Rekla mu je da mora kopirati materijale i odnijeti ih na poštu te da mora to napraviti odmah. Mislim da ga je gledala s visoka jer mu je u jednom trenutku rekla: 'Jesam ti ja kazala da dođeš u 11 ili 11:15?', valjda jer je malo zakasnio. Čovjek je njoj rekao da je došao dragovoljno, a da će sada tako i otići jer mu je neradni dan", dodao je Božikov.

Mesarek: Božikov laže

Oglasila se i prozvana predsjednica Školskog odbora.

"Mogu samo reći da ništa od toga što Božikov govori nije istina, a za sada ne bih izlazila s ostalim informacijama", poručila je Simona Mesarek.

Javilo se i Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja priopćilo je da je ministrica Blaženka Divjak natražila očitovanje škole.

"Odmah po saznanju za navedeni događaj, ministrica Divjak je naložila da se zatraži očitovanje škole te je odmah pokrenut inspekcijski nadzor vezan uz izbor ravnatelja kako bi se utvrdile sve činjenice", stoji u priopćenju Ministarstva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara