OTP imenovao NO Nove banke; svi članovi Mađari

NA DANAS održanoj Glavnoj skupštini Nove banke potvrđena je strategija poslovanja Banke čiji je cilj jačanje tržišnog položaja uz novog vlasnika, OTP banku, kao i daljnje širenje ponude konkurentnih proizvoda i usluga.

Dioničari su prihvatili godišnje izvješće o poslovanju banke za 2004. godinu, kao i predstavljena izvješća Uprave i Nadzornog odbora o stanju i vođenju poslova u prošloj godini.

Članovima Uprave Nove banke dane su razrješnice za vođenje poslovanja u 2004. godini, a članovima Nadzornog odbora razrješnice za obavljeni nadzor vođenja poslovanja Banke.

Dosadašnjih pet članova Nadzornog odbora razriješeno je dužnosti zbog isteka mandata.

Temeljem obavljene akvizicije OTP-a iz ožujka 2005. godine, Skupština je izabrala nove članove Nadzornog odbora. Mjesto predsjednika Nadzornog odbora preuzeo je László Wolf, zamjenik predsjednika Uprave OTP banke. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Pál Kovács, Antal György Kovács, Akos Takáts i András Michnai, koji su također na direktorskim funkcijama OTP banke.

Odlukom Skupštine postojeći Statut Nove banke stavljen je izvan snage te je sukladno zakonu o Trgovačkim društvima donesen novi Statut.

Prema revidiranim podacima, u dijelu depozita poslovnih subjekata krajem 2004. godine banka je držala oko 2 posto tržišta, te 2,6 posto tržišta u segmentu kredita poslovnim subjektima. Na dan 31. prosinca 2004. godine, ukupni kapital iznosio je 728 milijuna kuna. OTP Grupa namjerava konsolidirati financijske podatke Nove banke od drugog kvartala 2005. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara