otvoren 38. zagrebački salon - arhitektura

Tridesetosmi zagrebački salon posvećen arhitekturi, najvažniji ovogodišnji kulturni događaj u Zagrebu, otvoren je večeras u Gliptoteci HAZUa.

Sa 75 radova predstavljen je trogodišnji presjek arhitektonskih ostvarenja, koje je odabrao ugledni talijanski arhitekt Stefano Boeri.

Večeras su proglašeni dobitnici nagrada Salona arhitekture - triju jednako vrijednih prvih i četiriju jednako vrijednih drugih nagrada. Jednu od triju prvih nagrada dobili su autori Lea Pelivan i Toma Plejić za projekt škole u Čakovcu, drugu tim Hrvoje Njirić i arhitekti za projekt kineske ruralne arhitekture, koji će se izvesti u Kini, i treću Petar Mišković za djelo Parafite, t.j. uređenje prostora Muzeja revolucije u Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prvu od četiriju drugih nagrada dobili su autori 3 LHD - Saša Begović, Marko Dabrović, Tanja Grozdanić, Silvije Novak i Siniša Glušica za projekciju Mosta hrvatskih branitelja u Rijeci, drugu Andrej Doronjga i Ivan Franić za projekciju Platforme za parkiranje u Kovinskoj bb u Zagrebu, treću Darko Latin, Marko Milas, Maroje Mrduljaš i Ante Periša za projekciju Islamskoga kulturnog centra u Rijeci i četvrtu Bernarda i Davor Silov za projekciju Ronilačkoga kluba Zagreb.

O važnosti Salona govorili su izbornik Stefano Boeri, ministar kulture Antun Vujić te Vedran Mimica i Vladimir Stojsavljević u ime Gradskog ureda za kulturu.

(Hina) ta mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara