Otvoren novouređen endoskopski laboratorij u riječkom KBC-u

U riječkom Kliničkom bolničkom centru danas je otvoren Endoskopski laboratorij u uređenje kojega je uloženo 700 tisuća kuna, a već nabavljeni uređaji i oprema vrijede ukupno tri milijuna kuna.

Laboratorij se sastoji od četiriju endoskopskih dvorana, prostorije za dezinfekciju instrumenata, sanitarnog čvora za bolesnike i pratećih prostora. Uklopljen je u Klinički odjel za radiologiju, ultrazvučnu dijagnostiku, CT, magnetsku rezonanciju i ostale prostore za radiološku dijagnostiku.

Ravnatelj KBC-a Herman Haller rekao je da je to početak stvaranja jedinstvene multidisciplinarne dijagnostike u projektu budućeg KBC-a na Trsatu.

Svi pregledi obavljat će se videotehnikom za sve vrste endoskopskih zahvata. Dio opreme je obnovljen prošle godine novcem Ministarstva zdravstva, dio je nabavljen decentraliziranim novcem za nabavu medicinske opreme sa županijske liste, a dio od darovnica.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prostor je uređivan šest mjeseci, najvećim dijelom novcem od darovnica, a manjim dijelom novcem KBC-a.

U laboratorij je uvedena 24-satna dežurna služba što omogućuje obradbu svih bolesnika s probavnim krvarenjem u roku od najviše jednog sata nakon prijama, a osoblje je kvalitetnu izobrazbu steklo u najboljim zdravstvenim ustanovama, rečeno je u prigodi puštanja u rad Endoskopskog laboratorija.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara