Otvoren uređen Kazališni park u Rijeci

Na trgu pred zgradom Hrvatskoga narodnog kazališta "Ivana pl. Zajca" u Rijeci danas je otvoren gotovo u prvotnu obliku obnovljen i uređen Kazališni park.

Spomenik Ivanu Zajcu, koji je prije bio bliže kazališnoj zgradi, sada je premješten u sredinu parka.

U parku je izgrađen i sustav automatskog natapanja te zasađeno više od 2800 komada raznih stablašica, grmova, trajnog i sezonskog cvijeća, uglavnom sredozemnog podrijetla, među kojima se ističe devet ruža imena kojih su povezana s glazbenim ili kazališnim pojmovima: "Charleston", "Handel", "Concerto", "Concertino", "Dirigent", "Solo", "Primabalerina", "Maria Callas" i "Balet".

Park je uređen po projektu tima u kojem su Dragutin Kiš, Alan Oslaković i Tomislav Kontić te savjetnica za natapanje Ružica Sabljić, radove je izvela riječka tvrtka "Parkovi Plus", a oko pet milijuna kuna troškova uređenja podmirila je gradska uprava. Cilj je bio urediti do sada zapušten prostor trga u skladu sa sačuvanim projektima i ilustracijama parka iz druge polovice 19. stoljeća.

Izgrađena je sva infrastruktura - stube za ulaz i izlaz u park, invalidske rampe, parkovne staze, ograde te postavljene klupe i rasvjeta.

(Hina) xdsil ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara