OTVORENA IZLOŽBA FOTOGRAFIJA "PARIZ NA SEINI" ANĐELKA KRUŽIČEVIĆA

Izložba fotografija "Pariz na Seini", arhitekta i fotografa amatera Anđelka Kružičevića, otvorena je večeras u Medijateci Francuskog instituta. L

Izloženo je 36 crno-bijelih i fotografija u boji, koje daju uvid u život Pariza, a nastajale su posljednjih dvadesetak godina.

"Hrvati, kao i ljudi diljem svijeta, Francusku poznaju prvenstveno po Parizu, no mi ih želimo upoznati i s ostalim dijelovima Francuske, jer Francuska nije samo Pariz", istaknuo je, otvarajući izložbu, ravnatelj Francuskog instituta i savjetnik za kulturnu suradnju francuskog veleposlanstva u Zagrebu Olivier Brochet.

Dodao je i kako mu je bilo veliko zadovoljstvo predstaviti Pariz na večerašnjoj izložbi jer je to njegov grad.

"U Parizu je najbolji transport - pješačiti jer se na taj način uvijek otkrivaju novine", mišljenja je Brochet.

Istaknuo je i kako su izložene fotografije vrlo zanimljive jer su to fotografije čovjeka koji voli Pariz i koji odavno u njemu živi, a karakteristika im je ljubav i znatiželja prema tom gradu.

Budući da je arhitekt po struci, Kružičević prvenstveno bilježi građevine i spomenike, no njegovo oko bilježi i svakodnevnu raznolikost i bogatstvo Pariza, primjerice na fotografiji na kojoj je uhvatio policajce kako razgovaraju s časnim sestrama i to afričkog podrijetla, zaključio je Brochet napominjući kako je upravo to taj pariški duh.

Anđelko Kružičević rođen je 1941. pokraj Omiša, a gimnaziju je završio u Splitu, te arhitektonski studij u Zagrebu. Živi i radi u Parizu kamo je otišao 70-ih godina 20. stojeća.

Izložba fotografija može se pogledati do 13. travnja.

(Hina) xsdju ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara