OTVORENA IZLOŽBA SUVREMENE RUSKE UMJETNOSTI

Reprezentativna izložba "Sustav koordinata ruska umjetnost danas" otvorena je večeras u paviljonu 19. Zagrebačkog velesajma. L

Izložbu su zajednički organizirali Muzej suvremene umjetnosti u Zagrebu i moskovska galerija "Gelman". Deset vodećih umjetnika izložilo je stotinjak djela nastalih u zadnjih nekoliko godina u različitim umjetničkim medijima - fotografijama, videozapisima, instalacijama i slikama.

Autori izložbe Tihomir Milovac i Leila Topić na otvorenju su istaknuli kako im je namjera bila prikazati umjetnike i njihove koncepcije proizišle iz umjetničkih postupaka i strategija devedesetih godina, odnosno razdoblja poslijeperestrojke i početnih tranzicijskih procesa koji su najavili nove tendencije u umjetnosti 21. stoljeća.

Hrvatski kustosi naglasili su kako je to veliki kulturni događaj jer je riječ o velikoj i snažnoj umjetnosti, odnosno dijelu velike kulture ruskog naroda, o djelima koja su nezaobilazna ne samo u ruskoj nego i u svjetskoj suvremenoj likovnoj umjetnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Pročelnik Ureda za kulturu grada Zagreba Vladimir Stojisavljević izrazio je zadovoljstvo izložbom, dodavši kako je vrlo važna i suradnja Zagrebačkog velesajma i Muzeja suvremene umjetnosti koji već treću godinu zbog nedostatka prostora ugošćuje i svjetske i domaće umjetnike.

Takav je primjer i izložba suvremene ruske umjetnosti na kojoj , kako je kazao, treba čestitati i zahvaliti i umjetnicima i priređivačima.

Izložba je otvorena do 3. listopada.

(Hina) xatod yln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara