Otvorena Kuća njemačko-hrvatskog gospodarstva

KUĆA njemačko-hrvatskog gospodarstva svečano je otvorena danas u Zamenhoffovoj ulici u Zagrebu.

U Kući njemačko-hrvatskog gospodarstva na oko 400 četvornih metara smjestile su se Njemačka gospodarska komora, Udruga njemačko-hrvatskih gospodarstvenika, predstavništvo DaimlerChrysler u Hrvatskoj i Njemački ured za vanjsku trgovinu.

Svečanosti otvaranja prisustvovao je i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji je istaknuo kako otvaranje njemačko-hrvatske gospodarske kuće pridonijeti i inače dobrim gospodarskim odnosima Hrvatske i Njemačke. Ona će, kazao je predsjednik, biti mjesto gdje će se gospodarstvenici ciljano sastajati i sklapati poslove.

"Očekujemo veća ulaganja u hrvatsku privredu, ulaganja u proizvodnju, a time ćemo omogućiti veći hrvatski izvoz", kazao je Mesić, koji je također istaknuo odlične političke odnose Njemačke i Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako je istaknuto na današnjoj svečanosti, Kuća njemačko-hrvatskog gospodarstva bit će baza za daljnje širenje aktivnosti njemačkih poduzeća u Hrvatskoj, ali i središnja institucija za daljnje unapređenje dobrih hrvatsko-njemačkih odnosa.

Na otvorenju Kuće njemačko-hrvatskog gospodarstva bili su između ostalih i veleposlanik Savezne Republike Njemačke Gebhardt Weiss, predsjednik Njemačke gospodarske komore Thomas Gindele, predsjednica Udruge njemačko-hrvatskih gospodarstvenika i voditeljica predstavništva DaimlerChrysler Juana Deutschmann- Grund, generalni opunomoćenik koncerna DaimlerChrysler i predsjednik odbora za informacijsku politiku Njemačke industrijske i trgovinske komore Matthias Kleinert, te brojni uglednici iz politike i gospodarstva.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara