otvorena novouređena zgrada caritasa požeške biskupije

U Požegi je danas svečano otvorena novouređena zgrada Caritasa Požeške biskupije, a u njoj će djelovati i centar "Pro vita et familia", koji će, po riječima požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, promicati moralna načela Crkve o životu, braku i obitelji pružajući savjete i potporu svima onima kojima je pomoć potrebna, a sam Caritas moći će kvalitetnije realizirati svoje projekte.

"Mi smo kao mlada biskupija do sada bili bez odgovarajućeg prostora za Caritas, tako da smo u ovoj šestoj godini postojanja uistinu sretni što smo uspjeli pronaći sredstva za posebnu zgradu Caritasa koji sada može samostalno i još bolje organizirati različite aktivnosti", rekao je požeški biskup Škvorčević.

Biskup je izrazio zadovoljstvo što će novouređena zgrada kao svoj prvi sadržaj imati brigu za pastoral obitelji, a slijedom Papinih poruka prilikom njegova posjeta Hrvatskoj kada je istaknuo da obitelj traži posebnu pozornost i mjere koje će promicati i štititi njezin ustroj i razvoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima Marija Sanića, voditelja Caritasa Požeške biskupije, novouređeni prostor omogućit će nove projekte u čiju će realizaciju biti uključeni i volonteri, a sa željom da se pomoć osigura svima onima kojima je najpotrebnija - od pojedinaca do obitelji.

Caritas Požeške biskupije, uz organiziranje pomoći za prognanike i izbjeglice, trenutačno organizira i rad Pučke kuhinje gdje se dnevno priprema stotinjak obroka, a pomaže i školovanje nadarenih učenika iz prognaničkih obitelji.

(Hina) vreb dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara