Otvoreni "Zajčevi dani" u Rijeci

KONCERTOM gudačkog kvarteta "Sebastian" iz Zagreba večeras je u Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja u Rijeci otvorena tradicionalna glazbena manifestacija "Zajčevi dani".

Gudački kvartet "Sebastian" izveo je djela Ivana Mane Jarnovića, Ivana Zajca i Friedricha Schuberta.

U sklopu ovogodišnjih "Zajčevih dana", koji će trajati do 15. prosinca, bit će izvedeno devet koncerata, te će se održati simpoziji o skladateljima Borisu Papandopulu, Nedjeljku Karabaiću i Vladimiru Fajdetiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bit će pokrenuto i znanstveno istraživanje o djelu Ivana Zajca u njegovim zrelim godinama za vrijeme boravka u Zagrebu, a rezultati će biti predočeni na 3. međunarodnom muzikološkom simpoziju koji će se održati sljedeće godine u sklopu "Zajčevih dana".

Ove će godine biti predstavljen notni materijal, orkestralna partitura i klavirski izvadak kantate "Ojađeno zvono" suvremenog riječkog skladatelja Vjekoslava Gržinčića.

Koncertima će se predstaviti Riječka filharmonija kojom će dirigirati talijanski dirigent Giovanni Pacora, riječki Mješoviti zbor "Jeka Primorja", harfistica Diana Grubišić Ćiković i flautistica Tamara Coha Mandić, Riječki komorni orkestar pod ravnanjem Saše Britvića te Riječki oratorijski zbor uz pratnju Riječkog komornog orkestra i duhača orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca.

Cilj su održavanja te manifestacije glazbene izvedbe Zajčevih i djela drugih autora, poticanje skladateljskog stvaralaštva uz izvođenje i praizvođenje djela te organizacija znanstvenih i stručnih skupova o djelu Ivana Zajca i drugih skladatelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara