Otvorenje 8. Financijskog foruma i 3. E-business foruma

Otvorenje 8. Financijskog foruma i 3. E-business foruma

MINISTAR gospodarstva Ljubo Jurčić danas je u zagrebačkom hotelu Opera otvorio Osmi financijski i Treći e-business forum.

"Suvremeno gospodarstvo nezamislivo je bez sinergije realnog i financijskog dijela. Ciljevi Foruma su upravo međusobno podupiranje raalnog i financijskog sektora i stoga to događanje ima potporu hrvatske Vlade", kazao je otvarajući Forum ministar Jurčić.

Svoju potporu Forumu izrazio je i predsjednik Nacionalnog vijeća za konkurentnost i predsjednik Uprave Plive Željko Čović.

"Prisutnost NVK-a na Forumu još je jedan dokaz kako konkurentnost i njeni principi postaju interesantni i najširoj hrvatskoj javnosti.

Zadatak NVK-a je promocija aktivnosti koje potiču konkurentske sposobnosti Hrvatske koja još uvijek zaostaje za ostalim zemljama srednje i istočne Europe, ali ima i određenih prednosti na kojima mora graditi daljnju strategiju", naglasio je Čović.

"Hrvatska kao i cijela regija JI Europe imaju veliki potencijal rasta, ali kako bi postigli rast nužno morate uspostaviti snažne pravne norme. Bez jakog zakonodavstva uz koje će se potencijalni ulagači osjećati sigurnima, a koje ujedno donosi bolju ulagačku klimu, svjetski kapital, kojeg je dio od 3000 milijardi dolara situiran u Londonu, neće ući u Hrvatsku.

Moderno gospodarstvo i kapital izabrat će otvoreno i transparentno okruženje u kojem domaće i strane tvrtke uživaju jednak tretman", kazao je gradonačelnik Londonskog Cityja Alderman Gavyn Arthur, koji na Forumu predvodi delegaciju institucionalnih investitora iz Velike Britanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gradonačelnik Cityja pozdravio je podnošenje zahtjeva Hrvatske za članstvom u EU i naglasio kako Londonski City, kojeg on predstavlja, čvrsto vjeruje u povezanu Europu.

Na otvorenju Foruma direktor Infoforuma Tomislav Gavazzi još je jednom podsjetio prisutne kako je cilj ovogodišnjeg Osmog financijskog i Trećeg e-business foruma gospodarsko povezivanje zemalja regije.

"Tema ovogodišnjeg Foruma je Put u budućnost i promocija gospodarstva zasnovanog na novim tehnologijama. Stoga je gost ovogodišnjeg Foruma Nacionalno vijeće za konkurentnost s kojim dijelimo vrijednosti i ideje", istaknuo je Gavazzi.

Dodao je kako je ovogodišnji Forum posebno okrenut malim i srednjim poduzetnicima

Poseban značaj na Forumu imaju konferencije Gospodarska politika Vlade s temom privatizacije te E-business konferencija (14. svibnja u 9:00) koju Infoforum organizira u sudjelovanju s Ministarstvom pomorstva, prometa i veza, Ministarstvom znanosti i tehnologije te Ministarstvom gospodarstva. Na ovogodišnjem Forumu bit će predstavljena i prva kunska obveznica, te obveznica Hypo Alpe Adria banke. Tradicionalno se dodjeljuje i Zlatna dionica, a organiziran je i niz talk-showova.

Na Forumu se predstavlja 80-ak izlagača, a tijekom tri dana očekuje se kako će Forum posjetiti 6000 posjetitelja.

Od zanimljivosti, Gavazzi je istaknuo činjenicu da posjetitelji ovogodišnjeg Foruma mogu postati prvi hrvatski astronaut i kušati hranu za astronaute.

Pred kraj ceremonije otvaranja, Tomislav Gavazzi, dodjelio je ministru gospodarstva potvrdu kojom hrvatskoj Vladi predaje na upravljanje komadić Marsa.

>>Talk show Aleksandra Stankovića: Gost - ministar gospodarstva Ljubo Jurčić

>>Konferencija: Gospodarska politika Vlade

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara