Otvoreno pismo dekanu Filozofskog fakulteta u Zagrebu Nevenu Budaku zbog "neprimjerenih motiva" na fakultetu

UREDNIŠTVO lista "Mata" Studentskoga kluba Matice hrvatske pozvalo je dekana zagrebačkoga Filozofskog fakulteta Nevena Budaka da svojim autoritetom ukloni "neprimjerene motive ikone komunističkih mislilaca i političara" iz službenih prostorija Kluba studenata Filozofskog fakulteta, gdje se najčešće okupljaju studenti, te spriječi daljnju politizaciju na Fakultetu.

Kako piše u otvorenom pismu u ime uredništva spomenuta lista Petar Ćurić, nedavno su se u službenoj prostoriji Kluba studenata Filozofskog fakulteta (KSFF) pojavili sadržaji koji nisu primjereni jednoj akademskoj ustanovi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Na crvenom zidu prostorije Kluba istaknute su glorificirajuće ikone komunističkih mislilaca i političara, što brojni studenti osjećaju kao neopravdano nametanje jednoga političkog stajališta ili svjetonazora, a na susjednom zidu ironično je prikazan Isus Krist s dvojbenom porukom", navodi Ćurić.

Dodaje da se na adresu uredništva "Mata" javljaju studenti i traže da se nešto poduzme kako bi nedolični sadržaji bili uklonjeni.

"Nadamo se da će, s obzirom na ustanovu o kojoj je riječ, prevagnuti osjećaji za dostojantvo, uljuđenost, pluralizam i snošljivost", stoji u otvorenom pismu Petra Ćurića dekanu Nevenu Budaku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara