Ovaj Kenijac izabran je za najboljeg profesora na svijetu. Evo zašto

Ovaj Kenijac izabran je za najboljeg profesora na svijetu. Evo zašto
Foto: Global Teacher Prize

KENIJSKI profesor nagrađen je za svoj predani rad i izabran za najboljeg u svijetu, a nagrada vrijedna milijun dolara uručena mu je u nedjelju u Dubaiju, priopćili su organizatori.

Profesor matematike i fizike Peter Tabichi bio je među desetero finalista iz različitih zemalja svijeta koji su izabrani za peto po redu godišnje međunarodno natjecanje kojemu je cilj valorizirati profesorsko zanimanje.

Svečanost je ove godine vodio australski glumac Hugh Jackman.

"Ovdje sam isključivo zbog uspjeha mojih učenika", rekao je Tabichi primajući nagradu. "Ova nagrada im pruža priliku. Ona poručuje svijetu da mogu sve."

Kenijski profesor, kojemu je 36 godina, 80 posto plaće daje najsiromašnijim učenicima škole u selu Pwani jer si inače ne bi mogli priuštiti školske uniforme i knjige.

"Zahvaljujući njegovoj predanosti, radu i vjeri u nadarenost njegovih učenika, njegova je škola, u zabitom području i bez financijskih sredstava, osvojila nagradu za najbolju školu na međunarodnom natjecanju", stoji u obrazloženju nagrade.

Organizator natjecanja je zaklada Varkey, sa sjedištem u Dubaiju.

Osnivač zaklade je obitelj Varkey, Indijci koji su se u 1950-ima doselili u Ujedinjene Arapske Emirate, tada britanski protektorat.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara