ove godine za zadarske otoke 24 do 25 milijuna kuna

U ovoj godini na zadarske otoke u razne infrastrukturne projekte bit će uloženo od 24 do 25 milijuna kuna, rekao je danas ravnatelj Uprave za otoke u Ministarstvu javnih radova, obnove i graditeljstva Ivo Milatić.

On je to izjavio na sjednici Povjerenstva za otoke Zadarske županije, održanoj u Zadru.

Po Milatićevim riječima, u planu je dovršetak regionalnog vodovoda Ugljan - Pašman, proširenje pristaništa u Preku na Ugljanu, u Zapuntelu na Molatu i pristaništa na Istu.

U planu je i proširenje, odnosno produbljenje morskog prolaza Mali ždrelac između Ugljana i Pašmana.

Na sjednici su sudjelovali načelnici svih otočnih općina u Zadarskoj županiji i predstavnici Poglavarstva Zadarske županije.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pašmanci su se osobito zanimali za projekt izgradnje mosta kopno - Pašman kojemu i Zadarska županija daje potporu. U planu Ministarstva javnih radova, obnove i graditeljstva za ovu godinu nije uvršten taj projekt, rekao je Milatić.

Po Milatićevim riječima, programom ulaganja u zadarske otoke obuhvaćeni su svi projekti u sklopu tzv. održivog razvoja.

Vrlo je upitno hoće li ove godine na nekom od zadarskih otoka biti izgrađen helidrom, o čemu je bilo riječi prijašnjih godina. Predviđena su tri helidroma na zadarskim otocima, u Salima na Dugom otoku te na Silbi i Molatu.

Ravnatelj Uprave za otoke Ivo Milatić rekao je da jedinice lokalne samouprave nisu do sada pripremile odgovarajuću projektnu dokumentaciju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara