Ovi hakeri su sjajni: Pročitajte zašto su objavili lažnu vijest da je Dobrica Ćosić dobio Nobela

Ovi hakeri su sjajni: Pročitajte zašto su objavili lažnu vijest da je Dobrica Ćosić dobio Nobela

Screenshot: nobelprizeliterature.org

REGIJU je danas uznemirila vijest da je Dobrica Ćosić dobitnik Nobelove nagrade za književnost. Brzo se pokazalo se da je sve bila varka grupe srpskih hakera, a zašto su "nagradili" Miloševićevog omiljenog pisca, pojasnili su u proglasu kasno popodne.

"Uvijek pri vrhu vlasti, blizak najmračnijim pseudodemokratskim krugovima u Srbiji"

"Dobrica Ćosić je autor, javna i politička ličnost koja djeluje desetljećima, uvijek pri samom vrhu vlasti i najbližim krugovima moći, od Komunističke Partije bivše SFRJ, preko inspiratora manifesta srpskog nacionalizma-zloglasnog Memoranduma SANU-zatim na položaju Miloševićevog predsjednika ratne SR Jugoslavije, do današnje bliskosti najmračnijim i najopasnijim pseudodemokratskim krugovima u Srbiji novog vijeka", napisali su hakeri.

Ističu da se Srbija ponovno okreće ratu, strahu, smrtonosnom kiču devedesetih, nasilju prema različitostima, nacionalističkom konzervativizmu i neiskrenom pravoslavlju.

"Srpska javnost i Ćosić sam, u to su povjerovali 15 minuta. Od toga nam je malo lakše"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujemo da su misli i političko djelovanje Dobrice Ćosića duboko isprepletene s tim opasnim sustavom vrijednosti, koji nam ne prestaje prijetiti", poručili su web-aktivisti.

"Dobrica Ćosić nije dobitnik Nobelove nagrade, iako su srpska javnost, pa i on sam, u to vjerovali punih petnaest minuta. Od te činjenice nam je ipak malo lakše", poentirali su na kraju hakeri.

Lažni sajt za dodjelu Nobelove nagrade Ćosiću, simbolički su pokrenuli 5. listopada, na 11. obljetnicu rušenja Miloševićevog režima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara