Ovo je čovjek koji je ubio ženu i bacio je u jamu: "Bojala se čašu vode popiti"

Ovo je čovjek koji je ubio ženu i bacio je u jamu: "Bojala se čašu vode popiti"
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, Facebook

MUŠKARAC iz sela Petrovci kraj Vukovara, osumnjičen da je ubio suprugu, a njezino tijelo ubacio u septičku jamu, ispitan je u Državnom odvjetništvu.

Podsjetimo, uhićenjem 50-godišnjaka iz Petrovaca kod Vukovara koji je kazneno prijavljen za teško ubojstvo i predan pritvorskom nadgledniku vukovarsko-srijemska policija završila je tromjesečnu potragu za nestalom ženom.

"U zadnja tri mjeseca intenzivno su provođena kriminalistička istraživanja nestanka 46-godišnjakinje iz okolice Vukovara", rekao je na konferenciji za novinare zamjenik načelnika PU vukovarsko-srijemske Goran Lovrić. Naglasio je da je nekoliko puta provedena rekonstrukcija mogućih scenarija njezina nestanka, kao i pretraga lokacija na kojima bi se eventualno mogla nalaziti, no sve je okončano pronalaskom tijela nestale u septičkoj jami obiteljske kuće u kojoj je živjela.

Ovaj slučaj, ocijenio je Lovrić, jedan je od kompliciranijih koje je vukovarsko-srijemska policija provodila u posljednje vrijeme.

Nestanak prijavila majka

Prema riječima načelnika Policijske postaje Vukovar Vlade Božića, nestanak 46-godišnjakinje prijavila je njezina majka 29. srpnja, kada je pri prijavi rekla da se s kćeri mjesec dana nije čula ni telefonom.

"Započeli smo potragu, obavijestili sve policijske uprave, poduzet je velik intenzitet traganja, a potraga je uključivala i obavijesne razgovore s prijateljima i poznanicima nestale, kao i s drugima s kojima je kontaktirala", rekao je Lovrić. Dodao je da su pritom kolale razne informacije, od toga da je nestala otišla na sezonski posao na more do informacije da se preselila.

Policijske indicije su govorile da je zbog neriješenih obiteljskih odnosa nestala otišla od kuće, takve su informacije policiji davali i pojedini ukućani, no daljnja i sve intenzivnija potraga 6. studenog dovela je do pronalaska tijela nestale.

Voditelj Kriminalističke službe PU vukovarsko-srijemske Krešimir Hunjet rekao je da su sve poduzete radnje dovele do spoznaje o mogućem kaznenom djelu pa je policija poduzela i druge istražne radnje, uključujući poligraf.

"Pretragom obiteljske kuće, u stražnjem dijelu u septičkoj jami pronađeno je tijelo nestale umotano u prekrivače", rekao je Hunjet dodavši da je "septička jama bila osigurana kako se tijelo ne bi moglo naći".

Mrtvo tijelo umotano u pokrivače skriveno u septičkoj jami

U istraživanje su uz državno odvjetništvo bili uključeni i stručnjaci Centra za forenzička istraživanja Ivan Vučetić iz Zagreba te je utvrđeno da je u srpnju, još neutvrđenog dana, nakon verbalnog, a potom i fizičkog sukoba između supružnika suprug zadao nožem više reznih rana, od kojih je 46-godišnjakinja preminula.

Potom je suprug ženino mrtvo tijelo umotao u pokrivače i skrio u septičku jamu.

"Nad osumnjičenim 50-godišnjakom provedeno je kriminalističko istraživanje, isti je uhićen zbog kaznenog djela teškog ubojstva i uz kaznenu prijavu, nakon ispitivanja u policiji, predan pritvorskom nadzorniku", rekao je Hunjet. No odbio je reći je li suprug priznao ubojstvo jer se tijekom današnjega dana nastavlja njegovo ispitivanje u državnom odvjetništvu.

Konferencija za novinare PU vukovarsko-srijemske privukla je veliku medijsku pozornost, a na niz novinarskih pitanja policija je otkrila još neke detalje vezane za slučaj, među ostalim i da osumnjičeni suprug ranije nije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje, no postoji prijava iz 2018. kada je prijavio suprugu zbog prijetnje te joj je u to vrijeme bila izrečena mjera zabrana približavanja.

Policija još nije utvrdila točan datum ubojstva, a za sada raspolaže provjerenom informacijom da je posljednji put živa viđena 5. srpnja. Utvrđeno je i da je netko u ime nestale slao SMS-ove suprugu koji ih je prezentirao i policiji tijekom istrage kao argument da mu je supruga živa i da kontaktira s njim, a posljednjih deset dana "poklopile su se sve okolnosti" koje su policiju usmjerile da je riječ o slučaju mogućega kaznenog djela.

"Kada smo doveli u situaciju supruga kao osumnjičenika, provjerili smo te SMS-ove. Ustvrdili smo da ona nije slala te SMS-ove, da ih je slao netko u njeno ime. Onda smo pojačali intenzitet i došli smo do počinitelja", rečeno je na konferenciji

"Unazad deset dana su se poklopile činjenice i radnje da se radi o kaznenom djelu. Onda je došlo do saznanja tko bi mogao biti počinitelj", rekla je policija.

Ubijena 46-godišnjakinja imala je dvoje djece iz prvoga braka i dvoje sa svojim ubojicom. Policija je potvrdila da su sva djeca punoljetna i ne žive u obiteljskoj kući u Petrovcima.

Susjedi: Pričala je kako se boji čak i čašu vode popiti

Susjedi su ispričali kako su žrtva i njezin suprug bili u lošim odnosima. 

"Pričala je kako se boji čak i čašu vode popiti", rekla je susjeda Marica za Dnevnik.hr.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara