Ovo je mostić preko kojeg od sutra ide sav promet iz splitske luke i s kolodvora

Ovo je mostić preko kojeg od sutra ide sav promet iz splitske luke i s kolodvora
Foto, video: Index

NA FOTOGRAFIJI gore vidite most iznad željezničke pruge pored Bačvica, najrazvikanije splitske plaže. Zahvaljujući ingenioznoj ideji splitskih prometnih stručnjaka, preko njega će od 3 ujutro teći sav promet koji bude izlazio iz gradske luke. Odlučite li se, dakle, ovoga ljeta automobilom otisnuti prema nekom otoku iz splitske trajektne luke, na povratku ćete morati ovuda. 

Pogledajte snimku napravljenu jutros:


U redu, tako je bilo i dosad, ali su vozila s dozvolom, poput taksija i međugradskih autobusa, išla drugim pravcem, odnosno Obalom kneza Domagoja. E, toga više nema. Od sutra ujutro i oni će ovuda. Sav međugradski autobusni promet, sva vozila iz trajekata, gosti sve brojnijih hotela na Bačvicama i ostali nesretnici, baš svi će ići preko ovog sirotog mosta na čijem je kraju još i pješački prijelaz.

Prošlogodišnja reorganizacija prometa na splitskom prometnom čvorištu, gdje se spajaju trajektna luka te željeznički i autobusni kolodvor, pokazala se kao čisti promašaj. Na što će sličiti ovogodišnja, ne usudimo se ni predviđati. Samo ćemo parafrazirati onu poznatu navijačku: Moste, izdrži!

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara