Ovo je radnik Čistoće koji je upucan u Zagrebu. Policija opisala što se dogodilo

Ovo je radnik Čistoće koji je upucan u Zagrebu. Policija opisala što se dogodilo
Foto: Grad Zagreb

JUČER je u Bukovačkoj ulici bb u Zagrebu u 18:40 došlo do pucnjave.

Policija je danas objavila detalje.

"Jučer, 27. siječnja u 18.40 sati policija je dobila dojavu o osobi ranjenoj vatrenim oružjem. Dolaskom na Bukovačku cestu utvrđeno je da su trojica zaposlenika gradskog poduzeća uočila muškarca koji je provalio u Land Rover njemačkih nacionalnih oznaka u vlasništvu 71-godišnjaka te je najmlađi od njih starosti 34 godine potrčao za počiniteljem. Sustigao ga je i pokušao zadržati zbog čega ga je on ranio vatrenim oružjem i dao se u bijeg. Kroz suradnju s građanima i temeljem prikupljenih informacija na samom mjestu događaja policijski su se službenici dali u potragu te su uočili bicikl koji je odgovarao opisu bicikla kojim je počinitelj pobjegao.

U blizini tog mjesta u dvorištu kuće u Ulici Rebrovac uočili su i počinitelja te svjesni težine djela za koje su sumnjali da je prethodno počinio izdali su mu naredbe i upozorenja da prestane bježati te da se zaustavi, a na što se on oglušio. Tada preskače zid, a što nije spriječilo i policijskog službenika da učini isto kako bi ga odmah potom sustigao i svladao.

U kratkom vremenu 40-godišnji počinitelj je pronađen, svladan je njegov otpor te je doveden u službene prostorije. Kod njega je pronađeno vatreno oružje, a ujedno i nož, dok je ozlijeđenom 34-godišnjaku liječnička pomoć pružena u KBC Zagreb koji je, iako teško ozlijeđen, izvan životne opasnosti", objavila je policija.

Kako je kasnije objavljeno, dvojica djelatnika Čistoće uočila su muškarca kako pokušava provaliti u Land Rover minhenskih oznaka. Pokušali su ga spriječiti, no provalnik je zapucao na jednog od njih, ozlijedio ga i dao se u bijeg.

Napadač je uspio doći do ulice Rebar gdje ga je nokautirao vlasnik jedne obiteljske kuće u svom dvorištu u koje se pokušao sakriti. Tamo ga je uhitila policija.

Djelatnik Čistoće koji je ranjen je Josip Smiljčić, a danas ga je u bolnici posjetio gradonačelnik Bandić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara