Ovo je reforma školstva na kojoj već godinu dana radi 400 stručnjaka

Ovo je reforma školstva na kojoj već godinu dana radi 400 stručnjaka

Foto: FAH

NAKON što je jučer u prvoj verziji sporazuma u suradnji Domoljubne koalicije i MOST-a objavljeno da se zaustavlja rad na kurikularnoj reformi, saborska zastupnikca MOST-a Ines Strenja Linić kazala je kako se radi o grešci te kako se reforma školstva nastavlja.

Stručnjaci koji rade na cjelovitoj reformi objavili su radnu verziju dokumenta na kojoj već godinu dana radi 400 stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Nakon metodoloških priručnika za izradu kurikuluarnih dokumenata, objavljujemo i radne verzije šest kurikularnih dokumenata: prijedloga Jezično-komunikacijskog područja kurikuluma, prijedloga kurikuluma međupredmetne teme Učiti kako učiti i prijedloga kurikuluma međupredmetne teme Uporaba informacijsko-komunikacijske tehnologije, prijedloga predmetnog kurikuluma za Povijest, prijedloga predmetnog kurikuluma za Biologiju i prijedloga predmetnog kurikuluma za Informatiku.

> Radne verzije šest kuriklarnih dokumenata

Prijedlozi ovih kurikularnih dokumenata predstavljaju radne verzije u koje još nisu u cjelosti ugrađene primjedbe konzultanata, budući da konzultacijski proces, u skladu s planom Cjelovite kurikularne reforme, završava 31. siječnja 2016. Nakon završetka konzultacijskog procesa, svim dokumentima predstoji konačna redaktura, lektura i grafičko uređivanje, nakon čega će prijedlozi kurikularnih dokumenata biti upućeni u stručnu raspravu.

Objavljivanjem radnih verzija ovih kurikularnih dokumenata želimo omogućiti stručnoj javnosti, medijima i svim zainteresiranim građanima uvid i u ovu etapu u procesu izrade kurikularnih dokumenata", priopćeno je.

Konačni prijedlozi svih kurikularnih dokumenata bit će objavljeni do kraja veljače.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara