Ovogodišnji maraton lađa bit će 9. kolovoza

OVOGODIŠNJI Maraton lađa održat će se 9. kolovoza sa startom ispod mosta u Metkoviću, a onda preko Krvavca, Opuzena, Komina i Rogotina do cilja u Pločama.

Brzinska utrka za startne položaje bit će tjedan dana prije, 1. kolovoza u Opuzenu, izvijestio je danas direktor Udruge lađara Neretve Milojko Glasović koji je i organizator toga turističkoga, športsko-rekreacijskog i kulturnog spektakla.

Taj jedinstveni maraton neretvanskih lađa i ove će se godine održati na 22,5 kilometara dugoj veslačkoj stazi na rijeci Neretvi od starta u Metkoviću do cilja u Pločama, a pokrovitelj natjecanja bit će predsjednik Stjepan Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dolazak na to jedinstveno natjecanje već su potvrdili i Hrvati iz talijanske pokrajine Molisea, a sudjelovanje je najavila posada lađara iz Australije koja vuče korijene iz neretvanskog kraja, kao i Hrvati iz susjednog Mostara u BiH.

Očekuje se više od 35 gusarskih posada, a taj jedinstveni spektakl vidjet će s obje obale Neretve brojni Neretvani te turisti iz Dubrovnika, Makarskog primorja i Splita - kako se očekuje - njih više od pedeset tisuća.

(Hina) tcvi ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara